реклама

реклама

Столичний суд повністю скасував рішення Черкаського виконкому про Порядок відшкодування субсидій. Це документ, на підставі якого відбувається розподіл бюджетних коштів між компаніями-надавачами послуг з управління багатоквартирними будинками та ОСББ.

unnamed-1

Про це повідомив адвокат групи управлінських компаній Максим Підгорний.

– Ми позивалися до суду з вимогою визнати незаконним та нечинним абзац 8 пункту 2.3 Порядку: «Факт дострокового розірвання договору з попереднім управителем підтверджується рішенням виконкому». Неодноразово пояснювали, що виконком не є стороною договору та не має права розривати договори на управління. Та в передвиборчий період у мерії незаконно скасовували десятки договорів своїми рішеннями, які фактично не мали жодних юридичних наслідків, – говорить Максим Підгорний.

Важливо, що через цей пункт Порядку компанія-управителька втрачає право на відшкодування пільг і житлових субсидій. Натомість бюджетні кошти перераховували іншим компаніям чи ОСББ на підставі нікчемних рішень виконкому.

– Суд вийшов за межі наших позовних вимог і скасував повністю Порядок відшкодування субсидій. Очевидно, підставою стало порушення процедури ухвалення регуляторного акту, що так «пристрасно» заперечували опоненти – додає адвокат. – Куди спрямовували й чи правомірно упродовж року державні кошти в мерії – це вже питання до правоохоронних органів. Та це рішення сигнал для кожного, хто вірив  популістичним заявам та закликам. Компанія працює в межах та в спосіб, що визначений законом. І підтвердження цьому – рішення судів.

Ознайомитися із повним текстом рішення можна у судовому реєстрі: https://cutt.ly/akJd02T

Матеріал надано пресслужбою «Нової якості».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+11 #3 МІСЦЕВИЙ 15.02.2021 16:03
Закон України "Про житлово-комунальні..." №2189-111 ст1.п11:...плата за абонен.обслуговання-платіж споживача виконавцю послуги за індивідуальним договором за надання послуг у багатоквартьрно му..." У Черкаспх ніхьо не укладав таких договорів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Знаючий. 15.02.2021 15:28
Рішення суду в який раз підтверджує недолугість та відсутність хоча б якоїсь юридичної грамотності у міського голови та членів виконкому. Цей випадок ,- іще одне підтвердження.що диплом у Залізіки таки куплений!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 1 15.02.2021 13:19
как подписывать договор с НЯ от имени жителей горисполком может а тут не имеет права .Клоуны
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100