реклама

реклама

Верховна Рада не підтримала рішення профільного комітету про відсторонення нардепа від Черкащини Сергія Рудика («За майбутнє») від пʼяти пленарних засідань за сексистські висловлювання. Комітет Ради радить відсторонити нардепа Рудика від п’яти засідань через сексизм. Він назвав колегу «дівчинкою, якій 32 роки».

Рудик

Про це повідомляє інтернет-видання «Бабель».

Рішення покарати Рудика підтримали 195 нардепів із 226 необхідних для ухвалення.

Зазначимо, комітет Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи рекомендував парламенту без обговорень позбавити Рудика права відвідувати пʼять засідань. До комітету із заявою про це звертався голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко та міжфракційне об’єднання «Рівні можливості».

Причиною були висловлювання Рудика на адресу нардепки Мар’яни Безуглої («Слуга народу») та колишньої депутатки Ірини Сисоєнко.

У січні під час обговорення законопроєкту про СБУ Рудик прокоментував виступ нардепки Мар’яни Безуглої: «Мене дивує, як і кожного в цьому залі, як дівчинка, якій 32 роки, яка працювала в системі охорони здоров’я, та ні дня, сподіваюсь, не працювала у цій структурі, закликає нас проголосувати за один з дуже важливих документів, які можуть багато чого змінити».

Крім того, Рудик також порівняв виступ Безуглої з виступом нардепки попереднього скликання Ірини Сисоєнко, сказавши: «Згадаймо Ірину Сисоєнко, яка дупля не різала в медицині».

Згодом у відповідь на вимогу вибачитися Рудик заявив, що мав на увазі не стать депутата, а професіоналізм, і не вважає свої слова образою.

Нагадаємо, 15 лютого у прямому ефірі «Свободи слова» спікер у ТКГ Олексій Арестович, звертаючись до нардепа «Євросолідарності» Ірини Геращенко, заявив, що партія «опустилася» до рівня «жіночої ПТУшної общаги». Геращенко покинула ефір «Свободи слова», звинувативши Арестовича в сексизмі — її обурили слова про «жіночу общагу». Після цього Геращенко залишила ефір і звинуватила Арестовича у сексизмі. Віцепрем’єр з євроінтеграції Ольга Стефанішина попросила Арестовича вибачитися, але він перепросив у гуртожитків за порівняння з партією Стефанішина закликала Арестовича вибачитися за сексизм на адресу «ЄС». Той звернувся до гуртожитків через порівняння з партією.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Сидоров 19.02.2021 03:50
Імпотентна Рада. Ще хизується..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Ох... 18.02.2021 17:41
Ну та хай назве її хлопчиком
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Лейба 18.02.2021 13:18
Подуріли з цим сексизмом! Невже поступила вказівка, що терміново всі повинні стати середнього роду? Дайош гей-паради в кожному селі! Вперід до гейропейських цінностей! Точно пороблено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100