реклама Делікат

Черкащан закликають не миритись із виборчими порушеннями

Черкащан закликають не миритись із виборчими порушеннями

Потужну систему спостерігачів по всій Черкащині розгорнули дві громадські організації у день виборів, 31 жовтня. Активісти Громадянської мережі «ОПОРА» та Комітету виборців України обіцяють пильно стежити за кожною дільницею області та ще й закликають виборців негайно повідомляти їм про порушення.

Так, за словами заступника голови Черкаської обласної організації Комітету виборців України Сергія Пасічника, від його організації за виборчим процесом в області спостерігатимуть 20-30 активістів у Черкасах і стільки ж в якості мобільних груп по районах.

– Звичайно акцент робитимемо на Черкаському, Канівському і Чорнобаївському районах, тобто там, де були проблеми під час виборчого процесу, – повідомив «Прочерку» Сергій Пасічник. – Крім того, у нас є регіональні відділення у трьох райцентрах, які додатково залучатимуть волонтерів.

У разі, якщо виборець стане свідком порушення, можна телефонувати на стаціонарний номер офісу КВУ у м. Черкаси – (0472) 36-85-47. Мобільний номер Сергія Пасічника – 066-217-24-55.

У свою чергу ГМ «ОПОРА» залучатиме до спостереження по області на дільницях різних рівнів 54 особи.

– Безпосередньо у Черкасах у нас буде близько 15 осіб. Але ми хочемо звернути увагу, що до виборів у обласному центрі прикута велика увага, у той же час в громадських організацій, журналістів та інших не вистачає ресурсів, щоб спостерігати за всією областю, – говорить координатор спостереження за виборами на Черкащині від ГМ «ОПОРА» Микола Макуха.

Саме тому «ОПОРА» робить акцент на районах. Як повідомив «Прочерку» пан Микола, у випадку вчинення порушень, екстрених ситуацій під час виборів громадяни можуть телефонувати на такі номери (в залежності від місця проживання):

– Драбівський, Канівський, Золотоніський, Чорнобаївський р-ни – 0631996820;

– Жашківський, Монастирищенський, Христинівський, Маньківський, Уманський, Тальнівський, Лисянський, Звенигородський р-ни – 0937394615, 0678327978;

– Черкаський, Чигиринський, Кам’янський р-ни – 098982132;

– Смілянський, Шполянський, Корсунь-Шевченківський, Городищенський, Катеринопільський р-ни – 0636286783.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100