реклама Делікат

Два міжнародних спостерігача від Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, куди входить 47 країн, зокрема, і Україна, протягом всього  сьогоднішнього дня відвідуватимуть виборчі дільниці Черкас. Усі зауваження після побаченого вони висловлять вже завтра у Києві.

– Ми опікуємося питаннями демократії і прав людини, – повідомив спостерігач з Великобританії Найджел Мермаген, який у себе на батьківщині є регіональним депутатом.

Інший спостерігач – Анрі Фераль з Франції, – у себе вдома працює мером невеликої туристичної сільської комуни.

Рада Європи особливу увагу приділяє відслідковуванню виборів у Черкасах і області

Рада Європи особливу увагу приділяє відслідковуванню виборів у Черкасах і області

І для Найджела, і для Анрі – це перші вибори в Україні. Однак, наприклад, Найджел вже спостергіав за виборами в багатьох країнах. Каже, що усюди є порушення, навіть у його рідній Великобританії.

– Ми не контролюватимемо ваші вибори. Цим повинна займатись ваша влада, – повідомив міжнародний спостерігач Найджел Мермаген. – Ми тут, щоб спостерігати і потім написати звіт. Я буду доповідачем нашої делегації в Раді Європи, у Страсбурзі. А Україна після цього звіту повинна вирішувати, що їй робити. Адже те, що ми скажемо, почує весь світ. Ми сподіваємося, що після цього ваш Уряд певним чином відреагує. Адже наступного року Україна головуватиме в Раді Європи.

Цікаво, що всього до України від Ради Європи завітали більше двох десятків спостерігачів від Ради Європи. За словами містера Найджела, це представники Франції, Великобританії, Росії, Туреччини, Австрії, Естонії, Латвії. Однак спостерігачі перебувають не в усіх областях України.

Черкаська область потрапила в поле зору міжнародних спостерігачів, оскільки вони передбачають, що тут можуть бути проблеми під час виборів. Принаймні, таке враження склалося у фахівців від Ради Європи, що на початку місяця відвідували Україну з попереднім візитом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100