Темі відновлення та поліпшення якості ґрунтів агрохімічними методами з використанням фізіологічно активних речовин та забезпечення вологоутримання в умовах посухи було присвячено спеціалізовану інформаційно-консультативну конференцію, яка відбулася на Городищині.

У рамках цього було презентовано виробництво комплексних органічно-мінеральних добрив на новому спеціалізованому міні-заводі науково-виробничого комплексу ТОВ «Фрея-Агро». Як повідомляє управління інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації облдержадміністрації, в роботі конференції взяв участь заступник голови облдержадміністрації Анатолій Безверхній.

– Однією із актуальних проблем сьогодення є відновлення та поліпшення якості ґрунтів. Над їх вирішенням працюють і аграрна наука, і виробництво як в Україні в цілому, так, зокрема, і на Черкащині. Приємно відзначити, що позитивний досвід роботи в цьому напрямку має й Городищенський район і ми пересвідчилися в цьому на прикладі науково-виробничого комплексу ТОВ «Фрея-Агро», – сказав він.

Предметом обговорення на конференції стали питання моніторингу стану ґрунтів центральної частини України, аналіз вітчизняного ринку добрив, їхнє виробництво та ефективне застосування у рільництві та садівництві.

Також директор НВК ТОВ «Фрея-Агро» Володимир Лимар представив учасникам зібрання нову продукцію. Це – ґрунтомодифікатори, ґрунтополіпшувачі та фізіологічно активні препарати. Основною сировиною їхнього виробництва є низинний і верховий торф.

Науково-виробничим комплексом розроблено технологію раціонального землекористування із застосуванням продукції на малогумусних та засолених ґрунтах. Її застосування не лише економічно ефективне, а сприяє природному процесу відновлення ґрунтів, значно прискорюючи його.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100