реклама

реклама

45 вчителів фізичного виховання та тренерів з усієї України стали учасниками «Football for everyone» — проєкту для вчителів/ок фізичного виховання та тренерів/ок, який покликаний боротися з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт та футбол, зокрема. Проєкт реалізовував Klitschko Foundation в межах місяця Football v Homophobia Month of Action, який ініційований організаціями Fare Network і Football v Homophobia.

Вчителька Анжеліка Галат, яка працює у Золотоніській спеціалізованій школі №2 інформаційних технологій, стала однією із учасників проєкту.

2.Fottball for everyone

На проєкті протягом 9 днів учасники прослухали 4 лекції від спікерів:

-   «Гомофобія та трансфобія як соціальне явище» від Михайлини Скорик, журналістки та авторки онлайн-курсу «Як писати про ЛГБТ: курс для журналістів»;

-   «Гендерна рівність» від Катерини Макаревської, спортивної журналістки журналу «Гендер в деталях»;

-  «Sport Media LGBT+ та інклюзивні тренерські методики» від Лоу Енглфілд, директорки Football v Homophobia ( на англійській мові з перекладом);

-   «Боротьба з гомофобією та трансфобією» від Марії Гречаник, практикуючого психолога ГО «Київ Прайд».

Також учасники мали зустріч в онлайн-форматі зі спортсменками аматорського жіночого футбольного клубу «NRG» — Інною Дідич та Марією Гончарук.

А ще взяли участь у 3-ох заняттях, на яких вирішували практичні кейси пов’язані із дискримінацією на основі гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації, обговорювали ситуації з власного досвіду, виконували вправи на тему «мова ворожнечі».

Після навчальної частини проєкту кожен учасник реалізував свій власний локальний проєкт — це тренінги, які учасники та учасниці провели для своїх учнів та учениць в онлайн- чи офлайн-форматі (в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні).

Анжеліка Галат якості власного локального проєкту реалізувала тренінг для своїх учнів та учениць. Під час проєкту вони обговорили теми дискримінації за різними ознаками, зокрема і у спорті.

Про свою участь у проєкті Анжеліка Галат каже: «Я вважаю, що тема дискримінації у наш час є досить актуальною та важливою. Вона зачіпає тисячі людей кожного дня і її досить важко розпізнати. Тому потрібно над цією темою працювати і доносити до дітей інформацію, що ми всі народжуємося вільними і рівними у своїй гідності та правах.Саме тому я подалась на проєкт — аби отримати актуальну інформацію про тему дискримінації. Проєкт проводився у дистанційному форматі, що не є для мене новим і незвичним, адже за час пандемії ми всі звикли сидіти за ноутбуками чи смартфонами. Учасники були активними у виконанні різних завдань. Спікери на найвищому рівні розкрили перед нами теми, які є досить актуальними та важливими у нашому середовищі. Кожна лекція, кожне практичне заняття несло за собою якісь нові теми, нові враження та нові знання. Після завершення навчальної частини проєкту, я реалізувала власний проєкт — для учнів 9 класу провела тренінг на тему гендерної рівності у спорті. Сподіваюсь, що ті знання, які отримали мої вихованці, допоможуть розширити їхній світогляд».

Для довідки:

Klitschko Foundation — благодійна організація, що розвиває громадянське суспільство в Україні. Через неформальну освіту підлітки і молодь опановують навички XXI століття, впроваджують здоровий спосіб життя, стають екологічно свідомими, вчаться проєктного підходу у житті, навчанні та у майбутній професії. Випускники проєктів організовують освітні заходи для однолітків та колег, таким чином стають амбасадорами змін у своїх громадах.

Football v Homophobia — це міжнародна ініціатива, яка створена для боротьби з дискримінацією за ознакою гендерної ідентичності та проявів сексуальної орієнтації на всіх рівнях футболу.

Fare Network — організація, що складається з мережі НУО, спортивних клубів та груп вболівальників, спрямована на боротьбу з усіма формами дискримінації на всіх рівнях спорту, виступаючи проти расизму, гомофобії, ультраправого націоналізму та дискримінації людей з інвалідністю.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100