реклама

реклама

Ватутінська міська лікарня поповнилась сучасною наркозно-дихальною станцією. Прилад, яким медики користувалися до цього, давно застарів.

img_20210325_133626-scaled

Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

– У старому апараті треба було ретельно вимірювати дозування наркозу, – розповів директор лікарні Віктор Табачишин. – Якщо десь помилитися, у пацієнта могли бути ускладнення. Тобто, все залежало від самого лікаря. В новій станції такого немає. Він сам моніторить всі необхідні дані.

Станція вже встигла врятувати життя самої лікарні, пояснює Табачишин.

– Старий прилад не проходив за нормами в НСЗУ, – каже головний медик. – І там сказали, що не фінансуватимуть відділення хірургії. А це 200 тисяч гривень щомісяця. Для нас це суттєва сума. Без неї лікарня могла б припинити існування. Тому новий прилад врятує не тільки пацієнтів, а й наш заклад.

Нардеп Сергій Нагорняк, який подарував лікарні апарат, каже, що навіть не підозрював, наскільки важливим для медзакладу є прилад. Аби купити станцію, яка коштує понад півмільйона гривень, депутату довелось обійти не одного спонсора.

– Кілька разів зривалися переговори зі спонсорами, – продовжує Нагорняк. – Але таки 2 компанії допомогли: це «Укренерго» та первинна профспілкова організація Кременчуцького лінійного виробничого управління магістральних газопроводів. До речі, «Укренерго» нещодавно вже допомогла придбати прилад для Тальнівської лікарні.

Депутат пообіцяв придбати для лікарні також хірургічний стіл.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100