реклама

реклама

У Черкасах при одному з комунальних підприємств необхідно створити службу перевезення і доправлення в квартиру / з квартири тяжкохворих і маломобільних пацієнтів. Також ця служба могла б у разі потреби допомагати працівникам екстреної медичної допомоги і родичам хворих доправляти пацієнта до машини швидкої допомоги.

605defe9daaa1

Про це йдеться в електронній петиції, розміщеній на сайті міської ради.

Необхідність такої служби докладно обґрунтував черкаський журналіст Віктор Борисов.

1) Родичі, забираючи з лікарні родича в тяжкому або знерухомленому стані, часто розгублені й не можуть правильно організувати процес перевезення пацієнта.

2) Для хворих процес перевезення завжди травматичний, тож організовувати його мають спеціалісти.

3) Часто неможливо знайти людей, які допоможуть переносити хворого. У багатьох просто відсутні здорові родичі й сусіди, здатні підняти знерухомлену людину на верхні поверхи будинків.

4) Мало в кого вдома є ноші. А переносити хворого на зв'язаних простирадлах чи ковдрах - небезпечно для нього самого і для помічників, які часто не вміють цього робити як годиться.

Швидка допомога відповідає лише за надання медичної допомоги в екстрених випадках. У багатьох бригадах просто немає сильних людей, які можуть переносити пацієнтів. Послуги з транспортування пацієнтів надають приватні структури, але для багатьох черкасців їхні ціни (перевезення пацієнтів по Черкасах в один бік - від 1200 грн) є непідйомними. Тому Черкасам слід показати приклад іншим містам України і запровадити комунальну службу транспортування тяжкохворих і маломобільних пацієнтів – на безоплатній для клієнтів основі чи за помірну плату.

Підтримати петицію можна ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100