реклама
Sucurity Police

реклама

Уманською місцевою прокуратурою в березні 2021 року із залученням спеціалістів органів контролю, охорони здоров’я проведено комплексну перевірку додержання законодавства у Державній установі «Старобабанівська виправна колонія (№92)» Міністерства юстиції України (далі - Старобабанівській ВК-92).

images987

Виявлені факти свідчать про неналежну організацію та невиконання адміністрацією установи вимог  Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Закону України «Про охорону праці», Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про виконавче провадження», Закону України «Про основи законодавства про охорону здоров’я».

Незважаючи на те, що на час перевірки в установі перебуває на обліку 98 засуджених, які мають залишкові зміни після перенесення інфекційного захворювання на туберкульоз та виявлення протягом 2020 року у 9 засуджених відкритої форми туберкульозу, в медичній частині установи посади лікаря-терапевта та інфекціоніста вакантні.

Під час обходу тесального цеху №2 виробничої зони виявлені 2 металеві платини, 2 молотки, зубило, які не промарковані, що свідчить про відсутність обліку та можливість їх використання для власних потреб або пристосування для нанесення тілесних ушкоджень.

Виявлені порушення температурного режиму та несправність кранів та електроосвітлення у відділеннях колонії.

Адміністрацією колонії не в повній мірі проводиться перерахунок коштів із заробітків засуджених на погашення заборгованості по виконавчим листам та аліментам, а також на проведення розрахунку з засудженими, які вибувають з колонії.

За результатами перевірки прокуратурою внесено вказівку про усунення виявлених порушень та притягнення винних до дисциплінарної відповідальності.

Пресслужба Уманської окружної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Сидоров 07.04.2021 09:34
Крадуть, і на зоні крадуть. Це , мабуть ніколи не закінчиться. А бідні зеки страждають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100