реклама

реклама

Міжнародний шаховий турнір «Vents Konsalt Master April», який проходить у Черкасах 6-11 квітня, – це вже другий цьогоріч турнір такого класу.

изображение_viber_2021-04-09_10-06-322

Як повідомив «Прочерку» головний суддя турніру, міжнародний арбітр Олег Городиський, проведення таких турнірів у Черкасах – дійсно історична подія, адже за всю історію шахового руху в нашій області такі заходи досі не проводилися.

Турнір мав проходити в комунальному шаховому клубі «Дебют», але, як зазначають організатори, за декілька годин до його початку в приміщенні було відмовлено. На допомогу прийшла громадська організація «Промолодь», яка надала для проведення турніру свій офіс.

– Цього року нам уже вдалося провести доволі потужний перший турнір 6-11 березня. У турнірі, який проходить зараз, беруть участь представники шахових федерацій Індії, Угорщини, Вірменії і, звісно, України, – розповів Олег Олегович. – Загалом у турнірі беруть участь 10 гравців, з них 4 міжнародних майстри, які екзаменують шістьох здобувачів, що претендують на виконання нормативу балу міжнародного майстра.

Серед гравців – учасниця березневого турніру, чемпіонка України, міжнародна гросмейстерка Євгенія Долуханова.

Також представлена потужна команда міжнародних майстрів із Індії. Вони демонструють чудову гру.

– На цей момент лише декілька шахістів мають теоретичну можливість виконати норматив балу міжнародного майстра. Це майстер спорту України, полтавець Олексій Соловчук і представник Руської Поляни з Черкащини Віктор Романчук, – зазначив головний суддя турніру. – Станом на зараз уже зіграно чотири тури, залишилося зіграти п’ять. Усі партії проходять надпотужно і рідко закінчуються менше ніж через дві години.

У планах організаторів – проведення третього міжнародного турніру з 4 по 9 травня. Серед запланованих учасників – представники шахових федерацій Індії, Чехії, можливо Туреччини.

– Наразі такі турніри є дуже цікавими для шахістів, тому що епідемічна ситуація в країні не дозволяє проводити масові турніри, де може змагатися велика кількість шахістів, – зазначив Олег Городиський. – Тому маленькі турніри, які не порушують карантинних вимог, дуже популярні. В Україні їх, на жаль, дуже мало. Їх проводять лише Миколаїв і Черкаси.

изображение_viber_2021-04-09_10-06-32

изображение_viber_2021-04-09_10-06-33  

реклама

Коментарі  

 
+5 #3 Наталка полтавка 09.04.2021 16:44
Цитую Микола кокакола:
Маски де?

Там де і розум у наших місцевих керівників, які кажуть що зона помаранчева
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Мечты товарища О.Бендера 09.04.2021 14:13
Становятся раальностью.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Микола кокакола 09.04.2021 12:29
Маски де?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100