реклама

реклама

Терещук: Литвин наполягав, щоб усі бюлетені були передруковані або щоб вибори до Черкаської облради не проводилися взагалі

Терещук: Литвин наполягав, щоб усі бюлетені були передруковані або щоб вибори до Черкаської облради не проводилися взагалі

Народний депутат від фракції Блоку Литвина Сергій Терещук наголошує, що помилка у виборчих бюлетенях негативно вплине на результат Народної партії на виборах депутатів Черкаської облради. Про це йдеться у коментарі політика, який він дав кореспонденту інформагентства УНІАН.

Нагадаємо, що більш як один мільйон бюлетенів на виборах депутатів Черкаської обласної ради по одномандатним та багатомандатному виборчих округах надруковані з помилкою: замість назви «Народна партія» надруковано «Народна партія України».
За словами очільника осередку Народної партії, обласний штаб погодився провести вибори до обласної ради з цією помилкою в бюлетенях, але відповідну заяву до Черкаської обласної територіальної виборчої комісії щодо цієї помилки було зареєстровано.
На думку депутата, обласна виборча комісія недбало поставилася до виконання своїх обов`язків.
Крім того, Сергій Терещук наголосив, що наполягало на проведенні виборів до облради саме з цими виборчими бюллетенями керівництво Черкаської області. Аргументуючи відсутністю технічної можливості вчасно передрукувати всі виборчі бюлетені з прізвищами кандидатів у депутати облради.
За словами Сергія Терещука, він узгодив це рішення з головою Народної партії Володимиром Литвином. Хоча керівник партії і наполягав, щоб усі бюлетені були передруковані, або ж вибори до Черкаської облради 31 жовтня не проводилися взагалі.

Від «Прочерку»: Терещукові довелося вмовляти Литвина

-  Справді, у бюлетенях написали «Народна партія України». Учора була в нас нарада. Ми шукали варіанти, шукали вихід з положення. У нас було два варіанти – вибори до обласної ради не проводити, бо технічно неможливо було встигнути передрукувати бюлетені. Або вибори переносити, або погодитися з тим, що є… Звичайно, ми зареєстрували відповідну заяву, виборчі комісії все оформили, і все таки ми пішли на вибори, бо не хотіли, щоб черкащани знову через тиждень чи через два знову пішли на вибори. Я вважаю, що ті, хто зробив свій вибір, вони віддадуть свої голоси тій політичній силі, яка буде до вподоби, - заявив С. Терещук.

Проте, він також сказав, що виборча комісія недобросовісно поставилася до виконання своїх службових обов’язків.

- Я був у виборчій комісії. Переконаний, що в них не було якогось злого умислу. Вони просто халатно поставились до своїх обов’язків і допустили таку прикру, звичайно, помилку. Хоча, не виключено,… не знаю, як подивиться на це наше керівництво в Києві, ми вчора з’ясовували все, я погодився із керівниками області, що, очевидно, якісь обмежені наші права – Народної партії, бо іншим учасникам політичного процесу – їм однаково, - сказав Терещук.

На запитання «Прочерку» щодо того, як відреагував на цю подію Володимир Литвин Терещук зазначив:

- Він наполягав передруковувати бюлетені, я вже після консультацій тут, в Черкасах, коли ми вивчили всі можливі і неможливі варіанти, я попросив Володимира Михайловича, кажу, що в нас знають нашу політичну силу, і давайте все ж таки погодимося на такий варіант. Хоча на виборця це, звичайно, вплине. У меншій мірі. Але якщо буде дуже мало голосів, тоді будемо думати, що робити.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Арсен 31.10.2010 21:44
Видно Терещуку вже відомі дані екзетполів, тому і поступає як дівка - вчора казав можна, а сьогодні вже ні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100