реклама

реклама

У Черкаській області розпочинаються щорічні протиепізоотичні заходи в підсобних господарствах громадян. Це необхідно для  забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в регіоні як щодо заразних захворювань  тварин, так і щодо захворювань, спільних для тварин і людини.

000909agro698687744400562

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області.

Так,  проводяться огляди тварин (диспансеризація), які передбачають планові діагностичні, лікувально-профілактичні і санітарно-гігієнічні заходи, спрямовані на раннє виявлення ознак захворювань тварин, їх профілактику і лікування.

Планові профілактичні щеплення проводяться проти таких інфекційних хвороб тварин:

- сибірська виразка – велика та дрібна рогата худоба, коні;

- сказ – собаки та коти;

- ньюкаслська хвороба – птиця родини куриних;

- класична чума свиней.

З метою своєчасної діагностики основних захворювань проводяться заходи з лабораторної діагностики на:

- лейкоз, бруцельоз та туберкульоз – велика рогата худоба;

- фасціольоз – велика та дрібна рогата худоба;

- варроатоз, нозематоз та акарапідоз – бджоли.

Територіальні органи Головного управління Держпродспоживслужби, державні установі ветеринарної медицини разом з органами місцевого самоврядування визначають  місця та дати проведення в населених пунктах  так званих «виводків». Інформування власників тварин відбувається у ЗМІ, за допомогою письмових оголошень,  місцевого радіомовлення та інших засобів комунікації.

У деяких випадках протиепізоотичні заходи проводяться  безпосередньо у домоволодіннях власників тварин - «подвірно».  Це в основному стосується профілактики хвороб свиней, дрібної рогатої худоби, бджіл та птиці, а також у випадках, коли власники з вагомих причин не можуть доправити продуктивних або домашніх дрібних тварин на «виводок».

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області у черговий раз наголошує, що хворобу легше попередити, ніж лікувати, а захворювання, виявлені на ранніх стадіях, у більшості випадків виліковні.

Звертаємось до всіх власників тварин з проханням відповідально поставитись до проведення фахівцями ветеринарної медицини вищевказаних заходів. Тільки тоді ви матимете гарантії, що ваша тварина здорова і що ви отримуєте від неї якісну та безпечну продукцію.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Горком и обком 21.04.2021 13:02
Влезут полным своим составом, как обычно, без очереди. Скажут "Мы только спросить".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Цой 21.04.2021 10:46
З людьми вже порішали ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100