реклама

реклама

Сьогодні в кінотеатрі «Україна» в Черкасах пройшов з’їзд Жіночого руху «За майбутнє». Відкрила його очільниця черкаського обласного осередку, депутатка Черкаської облради Валерія Бондаренко, яка розповіла про проекти та плани руху.

1619264196611

Першим слово отримав її чоловік, мер Черкас Анатолій Бондаренко. Каже, що жодна громадсько-політична подія в місті не відбувається без жінок.

– Роль жінки в українському суспільстві сьогодні піднесена. І це дуже гарно, бо жінки – рушійна сила. Та й взагалі, я скажу так, що хочеш гарно зробити справу – доручи це жінці. Жінки в нашому місті відіграють надзвичайну роль. Хочу, щоб жінки Жіночого руху «За майбутнє» зіграли в нашій країні і політиці важливу роль. У нас вже розроблять кодекс поведінки депутата. Не знаю лиш, чи за нього проголосують депутати-чоловіки, бо їх зараз, на жаль, більшість… Згадаймо, що наші жінки перші серед волонтерів, неоціненна роль жінок-медиків, які стали в час пандемії на передовій. Роль жінки-вчителя зараз важлива, бо освіта в час пандемії також стоїть перед викликами, – зазначив Анатолій Бондаренко.

1619264157075

Загалом, захід зібрав учасників різного віку та різних професій. Організатори кажуть, рух набуває все більшого поширення, жінки об’єднуються, щоб насамперед допомагати одна одній реалізувати ряд проектів. Валерія Бондаренко каже, що як багатодітна мама, підприємиця, депутат, знає, з якими проблемами стикаються жінки в Україні.

– Зараз, навесні, ми більше зосередилися на екологічних ініціативах, проводили суботники, висаджували дерева в скверах, ініціювали акцію «Велике прибирання», а вже за нами ініціювала ряд суботників влада. Зараз більше готуємося до Великодня. Об’єднуємо тих, хто хоче реалізовувати гарні і добрі справи. До слова, реалізували проект з тренування і навчання самооборони для дівчат. Координатор черкаського жіночого десанту Антоніна Коваль, - зазначає Валерія Бондаренко.

1619264043034

Вона наголошує, що про всі проблеми, з якими стикаються жінки в суспільстві, треба говорити і це допоможе вирішити багато питань.

– Жінки насамперед стикаються з безліччю проблем, пов’язаних з охороною здоров’я наших дітей, з освітою, з соціальними проблемами. А до мене, як депутатки, стали надходити звернення жителів Черкаського району, що не виплачуються соціальні допомоги, - каже Валерія Бондаренко. - І мені приємно бути частиною цього руху, бо тут справді можна вирішити ряд проблем. Підтримую багато ідей, що реалізовує наш рух, зокрема, створення служб у справах дітей при ОТГ, створення молодіжних і кризових центрів.

1619264320711 На з’їзд Жіночого руху «За майбутнє» в Черкаси завітала одна з його лідерок, український політик, народний депутат України VIII скл., голова підкомітету з питань гендерної рівності та недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань захисту прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Ірина Суслова.

– У нашій країні проживає 52% жінок. Хто зважає на їх потреби? Так, з одного боку, у них начебто ті ж проблеми, що й в чоловіків. Аби була добре розбудована інфраструктура, дитячі садочки, школи, поліклініки, гуртки. Бо від того залежить, чи жінка зможе піти на роботу, реалізовуватися, створювати додатковий продукт, дохід. І цей дохід вона нестиме в сім’ю, бюджет, зростатиме… Від того виграватиме держава. Країни, де враховують потреби жінок, мають шалений економічний ріст. Тож наша політсила вирішила об’єднати окремо жінок, які будуть просувати в порядку денному питання, що стосуватимуться соціальної сфери, освіти, медицини, – каже Ірина Суслова.

Першим завданням руху, звісно, є врахування потреб жінок в регіоні.

– Нам важлива соціальна інфраструктура, економічна рівність, бо, як ви знаєте, жінки на аналогічні посаді отримують менше, ніж чоловіки. Також це протидія насиллю та багато інших питань. Мова навіть про екологічні питання, про бездомних тварин, бо це нелюдяно по відношенню до тварин, а ще це шкодить дітям, які гуляють в парках. Усим цим займаються дівчата в нашому русі. І їх багато, це і активісти, і депутати, і кандидати, які не стали депутатами, але мали багато амбіцій та ідей. І готові надалі об’єднувати жінок, допомагати їм реалізовувати проекти в політичній чи громадській площині, – зазначає Ірина Суслова.

1619264286892 До речі, у русі з-поміж різних екологічних, оздоровчих та інших ініціатив дуже гарний результат показав проект, що став всеукраїнським, це серія безкоштовних занять з самооборони для дівчат «Жіночий десант».

– Створили цей десант, щоб подарувати жінкам не лише фізичну, а й психологічну впевненість. Вчимо дівчат прийомам самооборони вже у 32-х містах України. Це і Черкаси, – каже координаторка жіночого десанту України Олександра Маяцька. – Будуть в нас і тири, плануємо уроки плавання. Загалом, такі об’єднавчі проекти дуже корисні, бо дівчата об’єднуються, діляться ідеями, досвідом.


реклама

Коментарі  

 
+1 #16 Степанич 25.04.2021 22:24
И шо, все как на подбор, бизнес-вумен (підприємливі жінки)?
А где доярки, крановщицы, штукатуры, педагоги?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #15 грішка 25.04.2021 12:35
Лисий лисянський балабол після "успішної боротьби з мусором від Робінзона до рибпатруля" зустрівся з черкаськими квіточками (будяк (чортополох) серед троянд).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14 Стас 25.04.2021 11:41
Цитую Цой:
Політикині :-)

Дивне слово..."полі"-це багато.А далі?)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #13 Выступающий 25.04.2021 09:07
Клоунессы с Лысым Клоуном
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 Цой 24.04.2021 22:16
Політикині :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 Віктор 24.04.2021 21:22
...ці піднімуть все, що упало...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Монна Лиза 24.04.2021 21:17
Психологически не совместима с Монной Бондой. Худи проиграло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #9 Ни стыда ни совести 24.04.2021 19:44
Цитую Корабельніые:
сосны.

Правильно: сосни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #8 ЖІНОЧА ЛОГІКА 24.04.2021 19:31
ЗЇЗД РУХУ У МАЙБУТНЄ? ЗЇЗД-ЦЕ Ж РУХ ВНИЗ,А В ВЕРХ-ЦЕ ПІДЙОМ. КУДИСЬ НЕ ТУДИ ЗАЇХАЛИ І ТОХА ТУДИ Ж :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 сд 24.04.2021 19:16
а де урушева лиза?шоь одеты биднувато,нема грошей на гарни спидницi.фантомас поголився.треба воякив рожать а не у зали щебетать.скоро вийна,скоро у поход на ахресора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100