реклама

реклама

Вирішувати, чи впроваджувати у черкаських школах курс "Основи сім'ї", можуть лише директори навчальних закладів та батьки учнів. Про це Суспільному розповіла заступниця міського голови Марина Гаркава.

Нещодавно з'явилася інформація про те, що департамент освіти Черкаської міської ради проводить опитування у месенджерах стосовно впровадження в черкаських школах курсу "Основи сім'ї".

a6e5434b57d1eab1

Директор освітнього департаменту Ігор Волошин у коментарі Суспільному підтвердив, що таке опитування серед батьків старшокласників дійсно проводили. Його мета – вивчити думку цільової аудиторії.

"Особисто я за впровадження цього курсу. Але перш ніж це робити, треба порадитися з батьками", – зазначив Волошин.

Профільна заступниця міського голови Марина Гаркава також підтвердила, що таке опитування організовували.

"Ми, як міська влада, не можемо в таких випадках забороняти або сприяти, бо школи в нас є автономними. Рішення по впровадженню того чи іншого курсу приймають директор закладу і батьки. До міського голови надійшло багато заяв, у яких ішлося про необхідність впровадження курсу. Однак ми їх проаналізували і з'ясували, що підписанти у більшості не є батьками учнів тих класів, для яких пропонується цей курс. Тому управління освіти провело внутрішнє опитування саме цільової аудиторії, і за його результатами видно зовсім іншу картину", – розповіла заступниця.

За її словами, більшість опитаних проти введення курсу в черкаських школах. Звісно, були й ті, хто "За", але для запровадження факультативу потрібно набрати необхідну для цього кількість учнів у класі – їх має бути мінімум вісім.

"Однак самі директори говорять про те, що навантаження в цих класах дуже велике, навчальні плани розписані погодинно, та й батьки здебільшого хотіли б, щоб у випускних класах діти вивчали більше профільних предметів – англійську мову, математику тощо", – додала Марина Гаркава.

Інформацію про те, що з міського бюджету хочуть спрямувати близько 500 тисяч гривень на закупівлю підручників з цього курсу, заступниця спростувала:

"Батьки за свої кошти купують деякі підручники з тіє ж англійської мови чи інші додаткові матеріали, а тут "Основи сім'ї", та ще й за кошти міського бюджету? Ні, місто не планувало таких видатків. Скоріше за все, хтось просто взяв кількість учнів таких класів у Черкасах, вартість книг, калькулятор – і так і з'явилася сума, про яку всі говорять", –зауважила посадовиця.

Також вона додала, міська влада загалом ставиться до ідеї впровадження цього курсу обережно, перш за все через невдалий досвід із його впровадженням: у "пілотному проєкті" брали участь декілька шкіл, педагогів усьому навчили, а потім Міністерство відізвало свій гриф.

"Після доопрацювання підручника психологи, експерти та громадські діячі висловили бачення, що особливих змін у ньому не відбулося і що там дуже великий акцент на «церковні цінності». Тому поки що все це лише на рівні обговорення", – розповіла Гаркава.

28 квітня в Черкасах анонсували круглий стіл із презентацією курсу "Основи сім'ї та пресконференцію з його автором Адріаном Буковинським, куди запросили зокрема і місцевих журналістів.

За словами Марини Гаркавої, ні управління освіти міськради, ні її, як профільну заступницю, туди не запрошували. Про зустріч вона дізналася з фейсбуку, а в якому форматі вона відбуватиметься і хто туди запрошений вона не знає, скоріше за все , "це організовують люди з якимось своїм баченням і цінностями", додала посадовиця.

реклама

Коментарі  

 
+5 #4 Чпок 28.04.2021 07:43
А яка сім'я у автора? Хто знає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Треш 28.04.2021 06:46
Автор кудахтін з рубаном?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Леон 28.04.2021 06:24
Немає грифу,немає предмета!
В чому питання?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 І тут схеми 27.04.2021 19:09
Хто і для чого продавлює цього одіозного автора? Погугліть і стане зрозуміло навіть безобкладинки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100