реклама

реклама

У Вільшанській ОТГ з початку наступного навчального року планують оптимізацію шкіл, аби покращити рівень освіти місцевих учнів. Зокрема і депутати селищної ради на сесії розглядали питання подальшого функціонування закладів освіти громади, і з жителями населених пунктів проводилися слухання з цього питання.

25171929a8fb1f7657a70fd286a0bfa5

Про це пишуть «Районні вісті».

Так, депутати вирішили з наступного навчального року об’єднати дві Вільшанські школи в одну, а у Воронівці начальний заклад, де нині навчаються двадцять дітей, закрити, і дітей підвозити у В’язівок.

Такий крок, за словами селищного голови Сергія Адомського, дозволить вивільнити кошти на розвиток громади, і освіти зокрема.

Але не обійшлося й без виникнення проблем. Нині в громаді не вистачає шкільного автобуса, аби забезпечити підвезення дітей Воронівки до В’язівка.

Як запевняє Сергій Адомський, про проблему знає керівництво області, обласні депутати. «Ми звернулися до депутатів обласної ради, до радника голови обласної ради Наталії Старікової з проханням посприяти придбанню шкільного автобуса для громади, — відзначає селищний голова. — Зі свого боку, згідно з програмою «Шкільний автобус», громада забезпечить 10% співфінансування».

Чи вирішиться проблема зі шкільним автобусом, стане відомо згодом. Надія, що молода громада отримає таки транспорт для перевезення школярів, не згасає.

Валентин Горенко

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100