реклама

реклама

Олійник: Система управління Черкасами потребує модернізації

Олійник: Система управління Черкасами потребує модернізації

Нардеп Володимир Олійник вважає, що до питання районних у місті рад треба ставитися виважено. Тим паче, що саме районні ТВК повинні були підводити підсумки виборів у Черкасах.

- Підсумки виборів у місті повинні підводити районні територіальні виборчі комісії. Районні ради існують, але не були утворені територіальні виборчі комісії. Вони підводять підсумки. Тому будуть складнощі в підведенні підсумків у часі. Якщо дві районні ТВК завжди працювали в режимі виборів Президента, Верховної Ради, місцевих органів влади і ніколи в нас не було міської ТВК, як самостійного суб’єкту, то сьогодні міська ТВК змушена на себе взяти подвійні обсяги обробки документів. Це вони затягнуть час, бо хоч бюлетенів така сама кількість до місцевих органів влади, але перелік прізвищ зріс. Це все десь дві доби займе, - спрогнозував нардеп.

Він також пояснив, що згідно чинного законодавства Верховна рада повинна прийняти рішення про вибори до районних рад до березня 2011 року. Тому що районні ради обиралися на 5 років, їхні голови залишаються легітимними до 2011 року.

- Ви ж знаєте, що суд прийняв рішення про неутворення районних у місті рад як таке, що не відповідає вимогам чинного законодавства. Тобто, рішення міської ради про неутворення районних у місті рад скасоване. Таким чином, є питання, як їх реорганізувати, про що треба спитати територіальну громаду. Тобто, міська рада має прийняти рішення, яке б модернізувало систему управління в Черкасах. Наприклад, у Івано-Франківську близько 300 тисяч населення, немає районів і нормально керують містом. Але дуже важливо, щоб ті, хто приймає таке рішення, все ж таки приймали їх у спосіб, визначений законом, Конституцією. Як правило, цим питанням опікується за профільним регламентом Комітет з питань місцевого самоврядування, який очолює Олександр Омельченко. Він вносить пропозиції. У нас просто є питання про строкові вибори, не повторні, а строкові. Ми в силу … є питання до судів і до ТВК, обласна ТВК ж написала – створіте районні. Але не прислухалися, хоча правові підстави для створення були. Хоча по закону написано, що підводять підсумки районні територіальні виборчі комісії, - зауважив Олійник.

На його думку, система управління потребує модернізації.

- Але це треба робити законними методами. Бо дехто вважає, що мета є, а засоби байдужі. Але якраз у демократії важливою є процедура. У цьому й різниця між мною і деякими. Я хочу, щоб модернізували систему управління, але не в спосіб, який пропонується – давайте що-небудь приймемо. І самі наступили на граблі і грають на цих граблях. Дотримувалися б закону, все було б добре, - підсумував нардеп.

Нагадаємо, на одній зі своїх прес-конференцій чинний міський голова Сергій Одарич озвучив інформацію щодо того, що розглядаються варіанти визнання результатів виборів у Черкасах недійсними. За словами мера, йшлося саме про ситуацію навколо районних у місті рад, і відповідальним за цей напрямок ніби то був призначений Володимир Олійник…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100