реклама

реклама

«Гармоніст, гармоніст – дзвінкі голосочки» – під такою назвою у Тальнівській ДМШ проходив конкурс-фестиваль баяністів та акордеоністів, у якому брали участь бажаючі з різних областей України. У зв’язку з карантинними обмеженнями, прослуховування відбувалося 8-9 травня онлайн, пишуть «Вісті Черкащини».

dsc08697-1024x576

Як зауважує Альона Габієва, заступник директора з навчально-виховної роботи, нині варто популяризувати гру на таких музичних інструментах, щоб це мистецтво завжди цінувалося і не забувалося. У конкурсі взяли участь 14 учасників. З низ 5-ро дітей та дует викладачів Альони Габієвої та Аркадія Скарбовійчука з Тального. Поки що кількість охочих була невеликою, адже конкурс ще маловідомий. Хоча після закінчення відбору ще телефонували бажаючі взяти участь.

З нагоди започаткування цього конкурсу, до Тальнівської ДМШ завітали із концертною програмою студенти другого та четвертого курсів Уманського обласного музичного коледжу імені П. Д. Демуцького разом зі своїм викладачем та наставником Олександром Кітрарком.

dsc08654-scaled

– Сьогодні ми маємо змогу почути справжнє мистецтво. Дякуємо Олександру Кітрарку, який навчав не один десяток студентів. Нам приємно, що він привіз до нас нову молоду гвардію баяністів та акордеоністів. Наша музична школа розвивається і ми стараємося навчати діток грати на різних інструментах. У цьому році наші учні непогано себе зарекомендували. Вони, хоч і маленькі, але можуть багато досягти, – розповідає Альона Габієва.

dsc08674-scaled

5-ро юних музикантів, студентів коледжу, заворожили слухачів майстерним виконанням творів на баяні та акордеоні. Уміння так моторно перебирати пальцями, натискаючи на клавіші музичного інструменту – це неймовірно захоплююче видовище. Найбільш зворушливим та хвилюючим був виступ студентки четвертого курсу тальнівчанки Сніжани Сапіги, вона випускниця Тальнівської ДМШ.

dsc08657-scaled

Після концертної програми оголосили результати конкурсу. Зауважимо, що оцінювали онлайн виступи учасників журі, до складу якого входили четверо викладачів, методистів Уманського обласного музичного коледжу імені П. Д. Демуцького та директорка Тальнівської ДМШ Тетяна Безпала. Тальнівчани завоювали такі місця: ансамбль баяністів у складі Аркадія Скарбовійчука та Альони Габієвої отримав Гран-прі, Олександр Шковира – 1 місце, Ярослава Дишлюк, Назар Качур та Костенко Станіслав – другі місця і Оксана Польова – третє місце.

dsc08687-scaled

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Оригінал назви 17.05.2021 20:57
Гармоніст, гармоніст, він цибулю дуже їсть.
Він по вуліці іде і кричить: "Цибуля де?"
Але хто пам'ятає ті старі добрі часи. Жєстокій вєк. Романтізьму нєт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100