реклама

реклама

Народний депутат України Антон Яценко щоразу встає під час офіційного виконання Гімну України. Що ж до співу «активістів-провокаторів» під час нещодавньої сесії Уманської міськради, то, на думку нардепа, це було не виконанням, а радше «наругою» над Гімном нашої держави.

122879390_2662722900707280_5233404156077543196_n

Про це депутат написав у соціальній мережі.

На думку Антона Володимировича, оскільки в Конституції зазначено, що «Державний Гімн України – національний гімн на музику М. Вербицького із словами, затвердженими Законом», то «обов’язковим елементом при виконанні Державного Гімну має бути саме музичний супровід композитора Михайла Вербицького». Натомість, у фрагменті відео, яке розповсюджують активісти, музика не лунає.

Народний депутат Антон Яценко вставав, коли Гімн звучав на початку на наприкінці сесії. Але під час самої сесії «була спроба її зірвати».

«Люди прийшли на сесію, частина з них – це провокатори, захопили трибуну. Не давали виступати Уманському міському голові Ірині Плетньовій, ані мені, як народному депутату, обраному по округу №200, ані депутатам Уманської міської ради, ані депутатам Черкаської обласної ради, які також були присутні на сесії, – зазначив народний депутат. – Коли люди штурмували трибуну, кричали «ганьба, давайте зірвемо сесію» та інші «гасла», а потім раптом заспівали Гімн, мені ця ситуація нагадала напад хуліганів у підворітті. Якщо на когось напали хулігани, хтось захищається. А потім хтось з хуліганів заспівав гімн, усі правоохоронці та інші люди мали б стати і не рухатись. Я не в праві брати участь у «балагані», коли певні особи намагаються використати Державний Гімн у політичних цілях, тобто нівелювати його. При тому, що це не було його виконанням».

Антон Яценко також нагадав, що зробив багато для розвитку української культури, зокрема для популяризації творчої спадщини Тараса Шевченка.

Що ж до публікацій у ЗМІ, присвячених інциденту на сесії, їх нардеп вважає замовними.

«Вважаю, що Державний Гімн має звучати у тих випадках, коли він має звучати відповідно до ст. 20 Конституції України, Закону України «Про Державний Гімн України. Спроби використати Гімн України у політичних цілях, зірвати сесію Уманської міської ради, дискредитувати когось та не допустити до слова є наругою над Державним Гімном», – підсумовує депутат.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 саша 08.09.2021 16:27
Цитую Живе уманчанин:
І все в нього є. Одне тільки горе - Антон не встає!
згода,може йому погано?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Михайло 26.05.2021 06:45
Коли ці зрадники служили в ПР, а згодом звали РФ на допомогу, так само маніпулювали і прикривались думкою про народ. І недолугий "народ" знов обирає непокараного зрадника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Живе уманчанин 25.05.2021 23:39
І все в нього є. Одне тільки горе - Антон не встає!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Сексопатологи 25.05.2021 19:04
На форуме есть? Тогда пусть они обьяснят, в чём символизм - Яценко не встаёт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Сидоров. 25.05.2021 17:46
Змушений погодитись з дипутатом яценко. В кдасичній літературі описані подібні ситуації.Згадайте Булгакова "Собаче серце ", коли домком на чолі з Швондером співав революційні пісні та гімни. Закінчилось це дуже печально.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Бувший 25.05.2021 15:21
В цілому підтримую, необхідно затвердити офіційну форму виконання Державного Гімну, щоб припинити цей бардак, хто його тільки не виконує, і кабацькі лабухи, і церковнв пєвчиї, і незрозумілі виконавці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100