реклама

реклама

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України підвела підсумки творчого конкурсу на здобуття щорічної премії «Прометей».

IMG_20210603_120649

Ця премія присуджується журналістам Черкащини за публікації у попередні 12 місяці в номінаціях: «Журналістські розслідування» та «Журналісти про журналістику». Вручення премій переможцям, приурочене до Дня журналіста, відбулося в четвер.

Як повідомила голова обласної організації НСЖУ Тетяна Калиновська, цьогоріч на конкурс надійшло 36 матеріалів, 2 книги, 1 газета журналістських розслідувань від 15 медіаорганізацій нашого краю. За підсумками творчого конкурсу, за публікації глибоких журналістських розслідувань, порушення важливих суспільних проблем, що викликали значний резонанс та сприяли розвиткові громадянського суспільства, переможцями премії «Прометей-2021» визнані в номінації «Журналістські розслідування»:

1. Олена Марчик за опубліковані в газеті «Надросся» з м. Корсунь-Шевченківський журналістські дослідження «То без води, то без світла. Найстаріша багатоповерхівка Корсуня потерпає через постійні комунальні негаразди», «Яма на ямі: жителі Корсунь-Шевченківської громади скаржаться на стан доріг», «Медпункт у пристанційному селищі: відкрили, зробили ремонт і... закрили».

2. Володимир Лимаренко-Полянський, шеф-редактор і журналіст газети «Репортер», за матеріали журналістських розслідувань.

3. Артур Чемерис із ГО «Черкаська інформаційна агенція 18000» за матеріал «Залишити не можна актуалізувати. Що не так з генеральним планом і чому це хвилює Бондаренка?»

У номінації «Журналісти про журналістику» за серію актуальних публікацій про удосконалення діяльності ЗМІ, підвищення престижу журналістської професії, утвердження свободи слова премію «Прометей-2021» отримують:

1. Голова обласної організації спілки журналістів Тетяна Калиновська за опубліковані в газеті «Черкаський край» матеріали про захист конституційних прав і свобод громадян на свободу слова: «Тричі продана редакція газети «Уманська зоря» стала безхатьком», «Чи назвуть убивцю Вадима Комарова?», «Хрещений батько черкаської журналістики» (про Петра Жука), «Осучаснити не можна знищити, або чи стоятиме керівництво «Укрпошти» годинами на морозі, щоб сплатити комуналку» та інші.

2. Історик Василь Мельниченко за книгу «Історія преси Черкащини».

3. Журналістка ТРК «Ільдана» Нінель Власенко за цикл сюжетів про роботу медійників у зоні ООС.

Лауреатами премії «Прометей» також стали:

– КП «Медіа-центр» – за радіопрограми «Коли душі торкається Слово. Василь Симоненко», телепрограму «Гість студії – відомий журналіст Роман Сущенко».

– Олександр Безпрозваний, (сайт «Кропива») – за розслідування «Як альтернативно нагріли Черкащину в сезоні 2020-2021. Ексдружина облпрокурора скупила нову нерухомість та “обнулила” старі кредити».

– Ірина Філенко (Черкаська регіональна дирекція НСТУ) – за телесюжети «Як у Колодистому, що на Черкащині, живуть без води», «Право на майбутнє: як на Черкащині відбирають проєкти до ДФРР».

– Василь Маніло (газета «Надросся», м.Корсунь-Шевченківський): «Театр абсурду по-корсунськи: війна за «Мир», «Таємниця «сувенірних» ліхтарів», «Комуналка по-новому, або заплати «за сусіда».

Спеціальними преміями за особливі вчинки в журналістиці відзначено:

1. Ветерана журналістики Василя Івановича Марченка, творчий шлях у журналістиці якого 55 років. Як волонтер-журналіст щомісяця регулярно буває в районі бойових дій АТО/ООС на Донбасі як із групами волонтерів, так і самостійно. Премія присуджена за цикл публікацій, присвячених героїчним вчинкам жителів Черкащини.

IMG_20210603_122114

2. Приватне підприємство «Редакція Смілянської регіональної газети «Сміла» за книгу «Леся Українка і Сміла».

3. Черкаського фотокора Ігоря Єфімова за фотосесію «Обличчя пам’яті», присвячену родинам, які втратили своїх рідних чоловіків через війну на сході України.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #3 Паша 05.06.2021 15:23
Ще недавно Тулуба Тетяна Калиновська вихваляля а тепер підсумовує яка вона видатна разом з номінантами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 007 05.06.2021 09:32
За одну статейку на два абзаци поставали номінантами премій, купа грамот, визнання в світовій журналістиці і т.д. Панове журналісти, вам не стидно за Ваші "досягнення"???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 філолог 04.06.2021 20:16
не "підвела", а "підбила" підсумки! З днем журналіста, панове!!! :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100