реклама
Sucurity Police

реклама

Один із найбільших інвестиційних проєктів норвезької компанії Scateс на території Черкащини – сонячну електростанцію днями офіційно відкрили у Кам’янці. Потужності зеленої енергетики приєднало до своїх електромереж ПАТ «Черкасиобленерго».

На урочистості завітали почесні гості: радниця, заступниця Голови Місії, Посольство Королівства Норвегія в Україні Олександра Вацко, генеральний директор Scateс Ukraine Аліна Свідерська, голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук, генеральний директор Кам’янської електростанції Scateс Ukraine Максим Бовсуновський, міський голова м. Кам’янка Володимир Тірон та інші.

1623064527_02_00_09_18_16_still005

Реалізацію проєкту розпочали ще в грудні 2018 року, з підписання кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку. Побудували ФЕС потужністю 25 МВт, дві кабельно-повітряні лінії 35 кВ від ПС «Кам’янка» до ФЕС довжиною близько 2 км. Джерелом фінансування робіт на загальну суму 68 мільйонів гривень стали кошти, які були отримані ПАТ «Черкасиобленерго» від ТОВ «Чиста Енергія» в якості плати за приєднання до електромереж.

Для введення в експлуатацію сонячної електростанції ПАТ «Черкасиобленерго» модернізувало підстанцію, яка живить місто Кам’янку та Кам’янський район – ПС 150/35/10кВ «Кам’янка», пише прес-служба Обленерго.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Зінченко 09.06.2021 05:25
за все прийдеться платити- за чисту енергію, за саморозкладні пакети, за продукти без добавок і т.д. ......................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100