реклама

реклама

Літній період, напевно, найбільш клопіткий для лісівників. До повсякденних турбот зі створення лісових насаджень та догляду за ними, додається ще й охорона лісів від вогню та лісових пожеж. Особливо актуально – це для хвойних насаджень. Тож з метою оперативного реагування на випадки загорань у лісі та вчасної локалізації лісових пожеж, лісівники проводять підготовчі та попереджувальні заходи.

111

Так, нещодавно корсунь-шевченківські лісівники облаштували пункт для заправки пожежних автомобілів водою у Виграївському лісництві. На території цього лісництва знаходиться пожежна станція та пожежні автомобілі, а неподалік контори розташований ставок, на якому й побудували пірс для забору води.

«У Виграївському лісництві переважають хвойні насадження, тож такий пункт для забору води є досить потрібним, щоб у разі потреби мати добре облаштований під’їзд до водойми. Адже при виникненні лісових пожеж головне – вчасно локалізувати та швидко ліквідувати загоряння», – говорить головний лісничий Корсунь-Шевченківського лісгоспу Іван Дерев’янко.

222

До слова, для профілактики загорань у лісах, корсунь-шевченківські лісівники проводять патрулювання лісовими масивами та роз’яснювальну роботу з населенням, нагадуючи відпочиваючим правила поведінки в лісі. Також вздовж доріг та поблизу рекреаційних пунктів виставляють наглядну агітацію на протипожежну тематику у вигляді інформаційних аншлагів  та панно.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Ставковий пірсінг 09.06.2021 22:59
По корсунь-шевченківському .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100