реклама

реклама

Кружечки, завиточки, квіточки й листочки з металу майстерно виготовляє Геннадій Цибулько, житель села Мошурів, що на Тальнівщині. Всі ці вироби – холодна ковка. Взагалі, чоловік – зварювальник за професією, тож вдало з’єднувати шматки металу в одне ціле за допомогою зварювального апарату для нього – це «на раз-два». До класичного зварювання чоловік вирішив додати елементи холодної ковки. В результаті отримав неймовірні, ефектні вироби, на які з’явився попит. Тож чоловік почав виготовляти їх на замовлення.

zagolovna-17-1024x576


Про це пишуть «Вісті Черкащини».

– Робив колись у колгоспі зварювальником. Потім, як колгосп розпався, роботи в селі не було. Тож почав цікавитися чимось новеньким. Дякуючи інтернету, дізнався, як зможу використовувати свої навики зварювальника у створенні власних виробів з металу, – розповідає Геннадій.

Для виготовлення кованих елементів чоловік сам зробив два станки, а потім ще одного придбав. Старається робити предмети бюджетного типу, каже, що зараз люди рахують кожну копійчину, тож зайвий раз витрачатися не бажають. Чоловік радить замовникам самостійно придбати метал для певного виробу, щоб потім не скаржилися, що виріб виходить дорогим. Потім з цього матеріалу він може зварювати лавочки, альтанки, ворота, мангали, підставки під вазони та багато інших потрібних предметів.

Дизайн майбутнього виробу Геннадій вигадує сам. Для нього це своєрідний і творчий, і експериментальний процес. Він до дрібниць продумує кожну деталь та її функціональність. Якщо це мангал, то він має бути не лише красивим, а й зручним у використанні. До того ж, ковані металеві вироби завжди мають ефектний вигляд, користуються попитом і можуть довго прослужити. Такі предмети прикрасять будь-який двір чи будинок. Також Геннадій Володимирович зауважує, що у цій справі потрібно бути обережним та уважним, не забувати про техніку безпеки.

– Ось задумав зробити чортове колесо для квітів. Мені подобається вигадувати щось нове, щоб такого ще ні в кого не було. Доньці змайстрував ворота, мангал та урну. Також планую ще зварити їм красиву альтанку у дворі, – каже Геннадій.

dsc00004-scaled

Ольга Москаленко

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100