реклама

реклама

Сексуальне насилля над дітьми недаремно вважають всесвітньою проблемою, адже щороку все більше дітей стають жертвами статевої наруги. Цій проблемі було присвячено програму проєкту «Радіодень» на Українському радіо «Рось» і телеканалі «UA: Черкаси». Ведучий ефіру Іван Лила запросив у студію Юрія Гурочкіна, речника Свідків Єгови в Черкаській області, та Яніну Танцюру, тренерку «Школи безпеки дитини» в Черкасах, щоб обговорити, через що виникають випадки сексуального насилля та як дітей навчають йому протидіяти.

Першим до розмови запросили Юрія Гурочкіна, котрий розповів, що Свідки Єгови видають навчальні матеріали для батьків та дітей, аби допомогти їм протидіяти сексуальному насиллю. Наприклад, журнал «Пробудись!» за жовтень 2007 року називається «Оберігайте своїх дітей!» і містить практичні поради, як протистояти зловмисникам. Мультфільм «Захищайте своїх дітей» та анімація «Булінг. Ти можеш перемогти без кулаків!», доступні на jw.org, допомагають також дітям побачити, що означають слова батьків і як їм потрібно діяти у випадку небезпеки. Речник зазначив: «Найкращим захистом є навчання. Дитину потрібно вчити, де і коли переходити дорогу. Подібним чином, щоб вона не стала жертвою статевого насилля, батькам потрібно навчити її, як розпізнавати небезпеку та як реагувати, коли вона виникає».

17_lesson_w

Яніна Танцюра, тренерка «Школи безпеки дитини», також наголосила на важливості батьківського навчання. Вона розповіла, що до категорії ризику насамперед належать діти із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах через алкоголізм, наркоманію, а особливо із неповних сімей, де хтось із батьків проживає зі співмешканцем. Тренерка зауважила: «Якщо дитина залишена сама на себе, не вміє сказати «Ні!», не вміє кричати, не знає про інтимні зони і не знає, де її можна торкатися, а де не можна, то в неї більше шансів стати жертвою сексуального насилля». Пані Яніна висловила сподівання, що батьки розказують своїм дітям у доступній формі про те, як реагувати, і заохотила приділяти такому навчанню велику увагу.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100