Стартував проєкт із цифровізації міста Черкаси та Черкаської області — Digital Cherkasy. За підтримки Міністерства цифрової трансформації України місто та область об’єднуються для швидкої та ефективної цифрової трансформації та виступають єдиною командою, яка займатиметься цифровізацією публічних послуг, а також реалізацією проєктів у сферах освіти, екології, економіки, інфраструктури, медицини, туризму, відкритих даних і безбар’єрності, повідомляють в ОДА.

DSC_1971

Команда Digital Cherkasy працюватиме над створенням сучасного та безпечного регіону через:

203574091_10225500224349192_712304024468380867_n- розвиток IT-інфраструктури підприємств і регіону в цілому;

- уніфікацію сайтів і створення мобільних застосунків;

- автоматизацію роботи місцевих органів влади;

- створення умов для доступного та комфортного отримання послуг за допомогою IT-технологій;

- використання відеосистем і штучного інтелекту;

- аналіз big data для більш ефективного управління процесами.

«Ми керуємось чіткими принципами: залучення жителів до теми цифрової трансформації, безперервний розвиток області як приклад для інших регіонів. Усе, що не онлайн, має бути онлайн, ефективність усіх процесів і електронний документообіг. Цілеспрямовано будуємо Черкащину у смартфоні», — говорить голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Очільник області зауважує, що замість черг і бюрократії будуть зручні сервіси в різних сферах, розвиток цифрової економіки та підвищення конкурентоспроможності, розвиток нових цифрових професій та ІТ-індустрії, антикорупція.

«Черкащина — моя мала батьківщина. Я тут народилася та ходила до школи. Тому це регіон, який назавжди в моєму серці. І я зроблю все для того, щоб допомогти місцевій владі, місцевому бізнесу та місцевим мешканцям здійснити цифровий прорив. Час робити радикальні зміни», — каже заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Роман 23.06.2021 22:58
«Усе, що не онлайн, має бути онлайн» - Скічко не онлайн, значить має бути онлайн! Стоп, стоп, стоп... А навіщо тоді Скічко, якщо може бути онлайн напряму Президент без усяких там представників?..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Михась 23.06.2021 11:43
Якби Скічко мав статус УБД, то мав би припинити маразм зі збиранням паперових довідок підтвердження участі. Побачимо на що здатен.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Классика жанра 23.06.2021 09:42
"И тут Скичка понесло!" (С) И цифровые "Ракеты" и "Метеоры" уже завтра понесутся цифровым Днепром, по новой цифровой инфраструктуре, ........ Ну готовый министр инфраструктуры. Хоч завтра в новое, но аналоговое кресло пересаживай. Но тестевы деньги за это кресло - вперёд!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Digital+ 23.06.2021 09:16
Ура-ура-ура! Особливо радує, що "команда Digital Cherkasy працюватиме над створенням сучасного та безпечного регіону через "використання штучного інтелекту". Вся надія на це, бо з природним - напруга.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100