реклама

реклама

Упродовж місяця увесь громадський транспорт міста Черкаси мають обладнати GPS-трекерами для моніторингу руху.

223144

Про це повідомили на презентації цифрових рішень у сфері громадського транспорту, інформує «Вичерпно».

Нагадаємо, комунальне підприємство «Черкасиелектротранс» з 1 січня 2021 року вже ввело в експлуатацію систему супутникового моніторингу електротранспорту.

За словами начальника управління транспорту міськради Віталія Москаленка, рух транспорту можна контролювати в двох додатках: «MapaMagic» та «Dozor City».

Безкоштовні мобільні додатки дозволяють кожному пасажиру в онлайн-режимі відстежувати місцеперебування і фактичний час прибуття тролейбусів та автобусів. Ці застосунки можна завантажити в Play Маркет або App Store.

Наразі в половині приватних автобусних маршрутах вже встановлені трекери. У межах області також планують впровадження GPS-трекерів для міжміського та приміського транспорту.

Система, використана для моніторингу в Черкасах, уже випробувана в Україні і перебуває в повному підпорядкуванні управління транспорту міськради.

Усі дані з трекерів є відкритими й можуть використовуватися іншими компаніями та програмістами, які можуть на основі цих даних писати кращі програми.

Програми мають інструменти для контролю отримання достовірної аналітики та оцінки ефективності маршрутизації міського транспорту.

Можливості програм:

- за будь-який обраний період часу відстежувати переміщення транспорту;

- будувати автоматичні звіти по невиконанню рейсів і графіків руху;

- контролювати перевищення швидкості, час зупинок і стоянок, робочий час водія;

- будувати звіт по пробігу,

- порівнювати планову та фактичну роботу кожного транспортного засобу.

До слова, у межах транспортної реформи, яку напрацьовують в місті вже не один рік, в громадському транспорті хочуть встановити валідатори – це пристрої, які дозволяють оплачувати проїзд банківськими картами, мобільними телефонами та смарт-годинниками. Сервіс передбачає створення єдиного електронного квитка на всі види транспорту.

Проєкт електронного квитка для міського громадського транспорту впроваджується в межах національного проєкту «Smart Ticket». Його запровадження дозволить автоматизувати оплату проїзду, підвищити якість надання послуг з перевезення пасажирів і забезпечити належний облік фактично наданих послуг міським транспортом. «Smart Ticket» зменшить використання готівки, адже можна проводити оплату з безконтактної картки та будь-якого пристрою з NFC-технологією.

205064023_259380729288818_247496981983373661_n

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 черный властелин 24.06.2021 10:51
Идея правильная вот только разваливающиеся на ходу Богданы нужно списать в утиль и закупить например Солярисы - они по сравнению с Богданами как космические корабли против конных повозок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100