реклама
Sucurity Police

реклама

Всихання насаджень сосни поблизу Черкас зафіксували за допомогою квадрокоптера лісівники Черкаського держлісгоспу.

2c1eac374afdbcd5

Головні причини всихання – кліматичні зміни, розповіла Суспільному речниця обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Сегеда.

За словами речниці, вік лісових насаджень – близько 140 років. Головні причини всихання та масового ослаблення лісів Черкаського бору – загальний вологодефіцит унаслідок атмосферних посух, пониження ґрунтових вод, глобальні кліматичні зміни.

«Ці кліматичні зміни сприяють стрімкому розмноженню рослин-паразитів, які ослаблюють насадження, призводять до поширення шкідників і хвороб, що спричинює всихання», – повідомила Наталія Сегеда.

У лісах Черкащини все більше фіксують поширення заселення соснових насаджень омелою австрійською – паразитом, який проростає в дерево і живиться його соком, що призводить до ослаблення окремих деревостанів та загибелі цілих масивів.

За словами речниці, наразі тривають обстеження лісових насаджень у Дахнівському лісництві для проведення санітарно-оздоровчих заходів. Відповідно до «Санітарних правил в лісах України» усі санітарні рубки будуть проведені після обстеження ділянок комісією у складі фахівців Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Київлісозахист», спеціалістів Управління та лісгоспу.

Згідно із попередніми дослідженями, санітарних рубок потребують понад 100 гектарів насаджень Дахнівського лісництва. У насадженнях, де спостерігається незначне всихання, проводитимуть вибіркові санітарні рубки. На ділянках, де виявлена критична маса сухостою, проведуть суцільні санітарні рубки, на місці яких створять нові насадження.

реклама

Коментарі  

 
+6 #8 ЮЗР 28.06.2021 09:57
Новый жилой район прявится 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 Роман 28.06.2021 08:00
В Європі, на яку ми ніби орієнтуємось, ніяких санітарних вирубок не проводять. Ліс повинен бути таким, який він сам себе створює. З упавшими деревами, гнилими колодами, чагарниками... Тільки так створюється самопідтримуван а екосистема. А у нас "санітари" постійно "підчищають" ліс, руйнуючи нижній шар екосистеми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Цікаво 28.06.2021 07:07
А за 40-50 км від Черкас клімат інший? :lol:
Там хранитилям лісів доводиться випилювати живі дерева, бо не сохтуть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Степанич 27.06.2021 22:00
Ну і куди піде вирубана деревина?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Михась 27.06.2021 20:33
Виною цього лиха-всихаючі мізки керманичів. І цехи, де пиляють кругляк на паркетні заготовки у Китай.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Перехожий 27.06.2021 19:03
На фото більше схоже на враження якимось шкідником, а не на дефіцит вологи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 правда 27.06.2021 18:40
Сегеда, ви ж як і я дипломований еколог і ми знаємо що треба тільки рубати - рубати все під корінь Тоді врятуємо ліс!!! Все рубаємо - нічого не лишаємо і гарно заробляємо!! А якщо чесно, я в шоці!!! Якісь ідіоти - насадили штучно ті види дерев, для яких це не притаманно тут рости і щось від них хочете Посадіть те, що тут і має рости, а не оці всі сосни і червоний дуб, бо дістали вже своєю непрофесійністю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 иван 27.06.2021 15:01
уже больше 10 раз про это дают информацию-пора начинать вырубкуи побольше
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100