реклама

реклама

Фахівці Управління Держпраці у Черкаській області провели флешмоб на Європейській площі м. Черкаси, щоб привернули увагу громадськості до проблеми «тіньової» зайнятості та наслідків неофіційного працевлаштування.

Черкаси флешмоб

Фахівці Управління за допомогою інформаційних листів закликали громадян: «Виходь на світло», «Відстоюй свої права!», «Живи і працюй легально!», «Поважай свою працю!», Незадекларована праця позбавляє гарантій», «Поважай свою працю» тощо.

Мета флешмобу – акцентувати увагу суспільства на актуальній проблемі, що має негативні наслідки для працівників, роботодавців і держави в цілому.

Такі масові заходи не лише нагадують кожному про трудові права, а й змушують замислитися над майбутнім, переконані учасники акції.

Інформація до відома

Головною метою діяльності інспекторів праці є зниження рівня незадекларованої праці та збільшення кількості застрахованих осіб.

Оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата податків та єдиного соціального внеску – це гарантований розвиток економіки України, покращення інвестиційного клімату, зростання рівня соціальної захищеності, благополуччя кожної сім’ї і гідні умови праці для кожного.

Тому що незадекларована праця це: низькі пенсії, низька заробітна плата вчителів та медиків, дороги в ямах, відсутність підтримки держави на період локдауну.

У черговий раз звертаємо увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці. Якщо ви вважаєте, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, ви помиляєтеся. Фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства. Незадекларована праця наносить шкоду суспільству, державі та працівнику. Будьте свідомими громадянами, дотримуйтесь законодавства про працю.

Дізнайтеся більше про незадекларовану працю за посиланням.

Управління Держпраці у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100