реклама

реклама

3 липня в Умані відбувся фінальний піт-стоп Всеукраїнського марафону ретро-автомобілів, які будуть представляти Україну на "Ралі Монте-Карло" у січні 2022 року. За три тижні екіпажі відвідали 32 міста і проїхали 4139 км замість запланованих 3000 км. Проте доїхати до фінішу вдалося не всім.

photo_2021-07-05_10-29-30

«Національна Автомобільна Ліга «Золоте Кермо України» і Відроджений Київський Клуб Автомобілістів  провели «Марафон Дружби та Миру — Україна в Ралі Монте-Карло VI United Super Special Race» на ретро-автомобілях. Екіпаж на автомобілі ЗАЗ 966 RALLYE Monte-Carlo, проїхав 4139 км. Загалом у марафоні взяли участь 172 учасника у 32 містах.

— Подорож була цікавою на події і пригоди. У Тернополі нас зустрічали з оркестром,  у Львові ми потрапили під величезну зливу, у Чернівцях долучилися до святкування Дня Конституції, а у Кропивницьку до нас долучилася найбільша кількість ретро-автівок – 42. Наші автівки ламалися. Навіть, був випадок, коли просто закінчився бензин. Але все ж ми проїхали більше за заплановані 3000 км, й успішно фінішували в Умані, — розповідає президент національної ліги «Золоте Кермо України», віцепрезидент по спорту «Відродженого Київського Клубу Автомобілів», Командор команди Ukraine in Rallye Monte-Carlo, Роман Щипков.

24-річна Рената Вільчінскайте їхала у складі жіночого екіпажу на ЗАЗ 965. Проте фінішувати на «Горбатому Запорожці» не вдалося.

— Ми змушені були його залишити у Львові. Далі свою подорож продовжили на Renault 21, якому 35 років. Їхати було досить важко. Дорога не завжди рівна, декілька разів і на цій автівці ламалися. Ремонтували її під пекучим сонцем на заправці, посеред поля. Але все ж нам вдалося і ми фінішували, — ділиться з нами Рената.

Наталія Музика та Ігор Левченко з Донецька. Переїхали до Києва у 2014 році. Протягом всього марафону вони подорожували на автівці Volkswagen Käfer 1968 року випуску. Купували його в занедбаному стані. На реставрацію витратили 5 років. Машина трималася до останнього, але в Умані зламалася — обірвався трос зчеплення.

— В Умані нам довелося ремонтувати автіку. Ми вдячні місцевому жителю за допомогу. Завдяки цьому ми таки фінішували, — розповідає Ігор Левченко. — До марафона ми ретельно готувалися: відкладали гроші, планували відпустку. Наталія була нашим штурманом,

— Яке було моє головне завдання? Не заважати (ред.-сміється). А взагалі штурман говорить водієві куди повертати, на які знати звертати увагу, — додає Наталія.

Марафон в Умані відбувався за підтримки міського голови Ірини Плетньової.

У наступну масштабну подорож ретро-автівки ЗАЗ 66 та ЗАЗ 65 відправлються у вересне 2021, а вже в січні 2022 року до Монте-Карло, де відбудеться Rallye Monte-Carlo 2022.

photo_2021-07-05_10-29-24

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100