реклама

реклама

55 мВт зеленої сонячної енергії. Такої потужності електростанцію запустили у селі Вітове, що на Чигиринщині. Інвестували в «зелений» проєкт норвежці в межах ініціативи Scаtec.

DJI_0051-1024x768

Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Загалом будівництво станції обійшлося у два мільярди гривень. Розпочали зводити станцію ще у 2017 році у Вітовому. За радянських часів на цій території мала бути атомна електростанція. Нині ж її замінила екологічна – сонячна.

– Нам вдалося реалізувати цей проєкт завдяки підтримці багатьох партнерів, – каже генеральний директор Scatec Ukraine Аліна Свідерська. – Світ потребує зеленої енергетики. Після 2030 року експерти прогнозують, що буде дефіцит на рівні 60% в енергетичному секторі. Україна має неабиякий потенціал у гідро-, сонячній і вітровій енергетиці. Тож розвиватимемо цю галузь і надалі. Втім наш проєкт – не лише про бізнес, а й про соціальну відповідальність. Ми плануємо працювати в Україні щонайменше 25-30 років, тому нам важливо мати партнерські відносини з громадами. Будемо продовжувати інвестувати в соціальні проекти.

Це вже другий «зелений» об’єкт, який відкрили на Черкащині завдяки інвестиціям з Норвегії за проєктом Scatec. Минулого місяця запрацювала СЕС у Кам’янці, потужністю 32 мВт.

– Приємно чути, коли іноземні інвестори відзначають високий рівень співпраці, особливо з органами влади, – зазначив голова ОДА Олександр Скічко. – Це говорить про поліпшення інвестклімату, що наші інвестиційні ворота відкриті. І це для мене, як очільника області, надважливо. Зараз у  Черкаській області працює 221 компанія з іноземними інвестиціями. Звісно, що ми прагнемо, щоб кількість таких компаній і кількість успішно впроваджених проєктів збільшувалася. І готові створювати всі необхідні умови для цього.

Принагідно голова облдержадміністрації закцентував увагу на тому, що для області важливі екопроєкти.

Кооперація у сфері енергетики є дуже важливою між Україною та Норвегією, зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні Ерік Сведал.

– Для того, щоб Україна залишалася незалежною, суверенною, цілісною, необхідний і її економічний розвиток, залучення інвестицій від міжнародних партнерів, – наголосив пан Посол. – За кілька років норвезький капітал склав 20% із усіх іноземних інвестицій, які зайшли у  країну. Водночас разом маємо працювати над більш передбачуваним законодавством, аби інвесторам було зручніше працювати в Україні. Компанія Scatec зайшла в Україну у 2017 році і відтоді реалізувала тут чимале портфоліо проєктів.

DSC_0061-1024x683

DSC_0067

DSC_0072

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Нам сонця не треба 08.07.2021 13:39
Очільник нам світить!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 мавр 08.07.2021 12:34
нечем хвастать, эту солнечную станцию построили более года назад, если не 2, а запустили только сейчас. хотя ахмету и клюевым под солнечные и ветровые станции в южных областях и землю выделяют в лучших местах и запускают их куда быстрее. теперь норвежци крепко подумают, стоит ли им дальше сюда вкладывать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100