реклама

реклама

Позитивним моментом цієї виборчої кампанії представники Комітету виборців у Черкаській області назвали дорослішання виборця. Таку думку висловив під час прес-конференції керівник Черкаської обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик.

 - Нарешті наші виборці в більшості своїй перестали вірити обіцянкам, перестали реагувати на тиск та агітацію і стали дивитися безпосередньо на діяльність того чи іншого кандидата. Виборцям тепер не потрібна, умовно кажучи, гречка, їм потрібна інформація. На жаль, ідеться не про абсолютну більшість, проте вже багато є таких виборців, - зауважив Михлик.  Зокрема, на його думку, тезу про подорослішання виборців підтверджує так званий “феномен “Сильної України”.

КВУ: Не можна винятково однією телевізійною картинкою, рекламами чи біл-бордами виграти вибори

КВУ: Не можна винятково однією телевізійною картинкою, рекламами чи біл-бордами виграти вибори

- За період між президентськими виборами, коли Тігіпкові достатньо багато голосів віддала Черкащина, і до цих виборів, ми не побачили жодних дій партії “Сильна Україна” на місцевому рівні. Тобто, не можна винятково однією телевізійною картинкою, рекламами чи біл-бордами виграти вибори. Це може вдатися один раз, але не більше. Треба працювати між виборами, - сказав керівник КВУ в Черкаській області.

Його підтримав заступник голови черкаського КВУ Сергій Пасічник:

- По “Сильній Україні” - це питання до багатьох нашвидкуруч спечених політичних проектів. Досить згадати, як стрімко Партія Зелених пройшла в парламент, а на наступних виборах пролетіла, або “Озиме покоління”... Виборці, очевидно, чекали на якусь нову, свіжу політичну силу, пов'язану з Тігіпком на президентських виборах. Були великі сподівання, і було певне розчарування в політиці Тігіпка, і можливо в кадрових вчинках партії “Сильна Україна”. Тому маємо такий наслідок, - сказав заступник керівника Черкаської обласної організації Комітету виборців України.

З-поміж позитивів виборчої кампанії також було названо те, що більшість суб'єктів виборчого процесу усе фінансування проводили через виборчі фонди. Не оминули увагою представники КВУ й рівень роботи комісій.

- ДВК показали доволі непоганий рівень, хоча ми прогнозували, що ситуація буде складнішою, враховуючи короткий термін і те, як формувалися ДВК. Але комісії спрацювали доволі непогано і вже більшість комісій фактично завершили підрахунок голосів. Якщо говорити про ТВК, то вони виявилися не зовсім на висоті. Певні прорахунки як технічного, так і організаційного характеру були зафіксовані і по міській ТВК, і по обласній. Маємо навіть заведену кримінальну справу. Але можна сказати, що це є більш глобальною проблемою, і ми ще раз повертаємося до того, що треба займатися регулярною фаховою підготовкою членів виборчих комісій. Знову ж таки, Комітет виборців наполягає на тому, що потрібно створити єдиний виборчий кодекс, у рамках якого б і відбувалася підготовка членів виборчих комісій, і проведення виборчих кампаній. Бо практика, коли напередодні виборів приймається новий закон, а потім усі галопом під нього підлаштовуються, вона є негативною, - підсумував Сергій Пасічник.

 

 

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100