реклама
Sucurity Police

реклама

Напередодні 11-го Чемпіонату світу та 24-го Чемпіонату України з багатоборства тілоохоронців, що стартували 17 липня, відбулася пресконференція за участі головних організаторів змагань, представників Федерації тілоохоронців Черкащини та місцевої влади.

gol-7-scaled

Про це пише «Нова Доба».

Торік через пандемію коронавірусу світовий турнір не проводили, натомість Чемпіонат України відбувся, хоч і закритого типу, – в Оршанці. Тож цьогоріч всеукраїнські змагання бодігардів на Черкащині проводять вдруге.

– Ми знову обрали Черкащину, бо тут сильна місцева федерація охоронців. Торік вони провели Чемпіонат на високому рівні, тому черкащани – чи не найбільші ентузіасти, із якими організатори мали менше клопоту, – розповів генеральний секретар Міжнародної федерації тілоохоронців, суддя міжнародної категорії Леонід Кучерявий.

За словами Леоніда Кучерявого, програма змагань серед бодігардів цікава тим, що охоплює всі фрагменти охоронної діяльності: демонстрацію тактики пішого супроводу, прийомів фізичного захисту (так званий рукопашний бій), пошук вибухівки, вміння керувати автомобілем в екстремальних умовах, застосування зброї та надання медичної допомоги.

Як зазначив головний суддя чемпіонату, суддя міжнародної категорії Ігор Калінін, учасники турніру – це нинішні працівники силових структур, які забезпечують захист посадовців і свого керівництва.

– Підготовка учасників до Чемпіонату світу тривала без відриву від службових обов’язків. Усі вони працювали й паралельно знаходили час для підготовки, вдосконалення фізичної майстерності і професійних якостей, – зауважив Ігор Калінін.

Перші змагання серед бодігардів відбулися ще 1997 року, на міжнародному рівні чемпіонати проводять 11-й рік поспіль. На сьогодні для участі заявлено 30 команд з України та з-за кордону.

– Це доволі серйозний кворум, зважаючи на ситуацію з коронавірусом в усьому світі. Чимало команд із-за кордону – з Індії, Китаю, Великобританії тощо – цього року не змогли приїхати через пандемію. Але й без того нам є чим пишатися. Приміром, свої команди представили правоохоронці майже з усіх силових структур – ДБР, НАБУ, судової охорони, підрозділу спецпідготовки, воєнізованого формування «Циклон» та інших. Тому конкуренція відповідна, чекаємо на активну спортивну боротьбу, – сказав Калінін.

Леонід Кучерявий зазначив, що змагання серед тілоохоронців – це повноцінний вид спорту, багатоборство, що має практичне значення. А оскільки він зареєстрований Міністерством юстиції, то це дає право присвоювати високі спортивні звання. За словами організаторів, учасники цих змагань, як правило, стають великими керівниками.

За офіційними даними, Федерація охоронців підготувала більше ніж 44 майстрів спорту, 17 майстрів спорту міжнародного класу, двох заслужених майстрів спорту, п’ятьох заслужених тренерів, 15 суддів міжнародної категорії та 12 суддів національної категорії.

Як розповів Ігор Калінін, суддівська бригада сформована з представників різних країн.

– На нинішніх чемпіонатах у складі міжнародної бригади – 26 суддів. Кістяк, звісно, складають українці, крім того, є представники з Молдови, Румунії, Азербайджана та інших країн. Усі вони розподілені відповідно до досвіду – від суддів І категорії до суддів міжнародного класу, – повідомив головний суддя чемпіонату.

Серед цьогорічних учасників є і жіноча команда – від Управління державної охорони. Як запевняють організатори, ніяких поступок за статтю у змаганнях немає. Учасниці-тілоохоронці – теж чинні працівниці силових структур, які теж мають відповідні професійні навички й тренувалися, паралельно виконуючи службові обов’язки. Вимоги Чемпіонату до жінок – такі ж, як і до чоловіків.

Голова Федерації тілоохоронців Черкаської області Олександр Гурін розповів, що довелося докласти чимало зусиль, аби організувати змагання на належному рівні. Вдалося, зокрема, завдяки підтримці міської й обласної влади.

– Для черкащан це нові чемпіонати, у порівнянні з іншими видами спорту. Минулого року участь у турнірі взяла одна команда з нашої області, цього разу буде вже дві: від Федерації тілоохоронців у Черкаській області й від Головного управління поліції – представники батальйону поліції особливого призначення, – сказав Олександр Гурін.

За словами голови Ради федерації тілоохоронців Черкаської області Сергія Шпотя, цього року команда черкащан підготувалося серйозніше, зокрема, завдяки допомозі професійних інструкторів.

Як зауважив директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Богдан Бєлов, змагання серед бодігартів – важлива подія для Черкащини.

– Це подія непересічна для Черкас й області загалом, адже буде задіяно багато локацій і учасників. Такі чемпіонати – гарний прорив для популяризації міста і його промоції. Тому змагання потрібні, і, відповідно, міська влада радо надає посильну допомогу, – поділився Бєлов.

Детальна програма чемпіонатів на 18 і 19 липня:

programa

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 1 18.07.2021 16:57
А другие областя? :D Чем не заграница??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Сидоров. 18.07.2021 15:37
Якi kраїни , крім України , приймають участь в цьому міжнародному турнірі? Прочитавши статтю , я так і не визначив країни учасники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100