реклама

реклама

У Смілі за 6 місяців поточного року у травмпункт звернулось 74 особи, покусаних тваринами. З них відомими тваринами покусано – 49 осіб, бродячими – 25. Отримали призначення щеплення проти сказу 23 особи. Викликає занепокоєння, що покусані тваринами не завжди звертаються за медичною допомогою вчасно, пише smila-ua.

 

2021-07-20-tvarini


Про це повідомляє лікар кабінету формування здорового способу життя КНП «Смілянська міська поліклініка» Раїса МАРКОВА.

Запобігти захворюванню на сказ можна тільки шляхом введення вакцини проти сказу як людям, так і тваринам.
Збудником сказу є вірус, який вражає центральну нервову систему. Вірус виділяється у хворих тварин із слиною. Людина може заразитись не лише внаслідок укусу, але й при потраплянні слини на шкіру, де є подряпини, непомітні навіть для ока. Зараження можливе і через предмети, змочені слиною хворих тварин.
Треба пам’ятати, що вірус сказу виділяється із слиною у тварин за декілька днів до появи у них видимих ознак захворювання. Тому можна заразитись від нібито зовсім здорової тварини. Дуже багато залежить від місця укусу. Чим ближче він до мозку , тим раніше розвивається захворювання. Найнебезпечніші укуси в голову, шию, кисті рук. Період від моменту зараження до виникнення захворювання триває у людини від 2-х тижнів до 6 місяців, а інколи й до року.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100