реклама

реклама

У січні-червні 2021 року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися 758 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС, з них 137 осіб з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 666 учасників  бойових дій.

 

Серед зареєстрованих безробітних учасників АТО/ООС, половина (41%) – особи віком до 35 років, більше третини (35%) – особи від 35 до 45 років, майже кожний п’ятий (24%) –  старше 45 років.

Більшість зареєстрованих безробітних, які брали участь в бойових діях на Сході країни - люди віком до 35 років

Розподіл за освітою безробітних з числа військовослужбовців, є наступним: особи з професійно-технічною освітою становлять 41%; з вищою     освітою – 43%, з початковою та середньою освітою – 16%.

За сприяння обласної служби зайнятості у січні-червні  2021 року роботу отримали 143 учасника АТО/ООС, з них 10 осіб з інвалідністю. Структура робочих місць, на які були працевлаштовані учасники бойових дій є наступною:

За розділами класифікацій професій: 49% працевлаштувалися на місця робітників з обслуговування, експлуатації, складання устаткування та машин; 11% – на місця, що не потребують спеціальної підготовки; 15% – кваліфіковані робітники з інструментом.

За видами економічної діяльності: 24% безробітних працевлаштовані  у переробній промисловості, 20% в оптовій та роздрібній торгівлі та ремонті автотранспортних засобів, 16% в тимчасовому розміщенні та організації харчування.

У січні-червні 2021 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 11 учасників АТО/ООС.

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців професійне навчання за направленням служби зайнятості проходили 9 учасників АТО/ООС, зокрема 5 осіб з інвалідністю.

Станом на 1 липня 2021 року, статус безробітного мали 318 безробітних з числа учасників АТО/ООС, з них 296 осіб отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 6561 грн.

Відділ статистики та прогнозування ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100