реклама

реклама

Криві Коліна, що на Тальнівщині, 25 липня відвідала поважна делегація, в складі якої – народні депутати, депутати облради, очільники району.

img_8793-scaled

Про це пишуть «Вісті Черкащини».

– Це ніби під Києвом якесь село. Ніби потрапляєш у Європу, – саме такі враження справили на членів делегації, інфраструктура Кривих Колін та найбільший новозбудований в Україні борошномельний завод. Проєкт млина був виготовлений спільно з турками, обладнання на ньому – турецького виробництва. Завод повністю автоматизований, комп’ютеризований, тому під час запуску та роботи його обслуговують лише 4 працівники (зміна): технолог, лаборант, слюсар та оператор. Потужність виробництва – 350 тонн на добу.

Разом з будівництвом борошномельного заводу почала відновлювалася й інфраструктура села: розпочалося будівництво та реконструкція житла для працівників, побудували також дитячий садочок, Центр культури, освіти та духовності з гарною залою та сучасним танцкласом, зробили якісний ремонт сільської школи (на черзі – реконструкція їдальні), побудували церкву Воскресіння Христового (та ще кілька церков у селах на Тальнівщині, зараз триває будівництво храму у Звенигородці), 4 містки на руслі Гірського Тікича, що з’єднують різні куточки Кривих Колін, тож потрапити до будь-якого з них можна без проблем. Щодо заводу, планують відкрити макаронну лінію, також розробляють нові бренди – наприклад, злакові суміші, легкі у приготуванні. У планах – звести елеватор, працюють над розширенням території.

Вели мову також і про підтримку сільського господарства на рівні держави, зокрема про законопроєкт, який може (у випадку його затвердження) дати можливість вивести десятки тисяч гектарів землі із тіні.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Г.А. Потёмкин 31.07.2021 13:25
Моя школа. Я даже знаю чьё имя сегодняшние деревни носит будут.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 АгроКіт 31.07.2021 08:54
Десятки тисяч га з тіні виводять не законами, а роботою СБУ та Держкадастру!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 . 31.07.2021 08:51
Нью Кодаки. При комуністах такі показові села були, пару на всю країну. Історія повторюється . Але зелені забувають, чим кінчили комуністи. Най скажуть дякую , що не шибеницями. Цивілізація , мля.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100