реклама
Sucurity Police

реклама

Торік «Велике будівництво» охопило на Черкащині більше автошляхів, аніж за попередні десять, – 254 км. Утім, ці кілометри ризикують бути знову зруйнованими перевантаженим транспортом.

226127832_10225769614523778_5822583775208800721_n

 

Уникнути цього допоможе належний автоматичний габаритно-ваговий контроль, пише пресслужба ОДА.

Про перспективи встановлення таких комплексів на дорогах йшлося під час Конгресу місцевих і регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського. У Києві він відбувся уже втретє. До того його проводили у Хмельницькому та Дніпрі. Участь у засіданнях бере і очільник Черкащини Олександр Скічко.

– Конгрес місцевих і регіональних влад – дієвий майданчик для діалогу та рішень, – відзначив голова Черкаської ОДА. – У червні ми говорили про необхідність захисту доріг від руйнації перевантаженим транспортом. Нам украй необхідні комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю по всій країні. І вже сьогодні під час спільного засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад і Національної ради реформ міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що до кінця року по Україні планують встановити додатково 40 автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю. Усього їх буде понад 130. Потрібні зміни до законодавчої бази Верховна Рада теж уже ухвалила.

Більше того, поліція долучиться до захисту й збереження українських доріг. Відбудеться передача до сфери компетенції Національної поліції функцій із контролю за дотриманням як внутрішніми, так і міжнародними перевізниками пасажирів і вантажів вимог законодавства та встановлених норм габаритно-вагового контролю, контролю за режимом роботи та відпочинку водіїв. Також очікується перебудова мережі майданчиків автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових норм.

У ході засідання обрали голову президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Ним став керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак. Президія Конгресу засідатиме щомісяця. Її члени розглядатимуть пропозиції обох палат цього органу та генеруватимуть рішення через законодавчі ініціативи в межах повноважень Кабінету Міністрів України.

реклама

Коментарі  

 
-1 #6 Рішення знайдено 02.08.2021 08:02
Платні дороги, 1 гривня кілометр
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Перехожий 01.08.2021 14:58
Ще рік тому на в'їзді в Смілу зі сторони Кропивницького поставили арку із відеокамерами, обгородили дорожніми знаками та на асфальті намалювали де повинні бути ваги і на цьому закінчили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Антон 01.08.2021 12:17
Объедут фуры по проселочным дорогам и будут дальше разбивать дороги. Им все пох, бабло не пахнет, чем больше перегруз, тем больше бабла хапнул. Желаю всем перегрузам оказываться в кюветах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 МІСЦЕВИЙ 01.08.2021 11:42
Все про що говорить Скічко-обовязкове слово "буде".Бо все-пусті обіцянки.Черкаська одностайність:С кічко-буде і нічого не робить;Бондарен ко-це нам не треба...і теж нічого не робить!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Зінченко 01.08.2021 10:10
якщо по нових дорогах їздити виключно легковими авто, то вони й прослужать довго, але всі товари у нас перевозять великовантажівк ами і ці міри по визначенню ваги фур приведуть до нового підвищення цін на товари для всіх покупців...зачароване коло, але якщо ми хочемо мати гарні дороги то прийдеться змиритися і платити
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100