Слідчі Умані завершили розслідування справи про розпалювання міжнаціональної ворожнечі та направили обвинувальний акт до суду, повідомляють у поліції Черкащини. Як додають в Об’єднаній єврейській общині України, йдеться про антисемітські погрози та розпалювання ненависті до хасидів.

208970586_1461035017583468_2771184850990945489_n_900x0_69e

У серпні 2020 року правоохоронці розпочали кримінальне провадження, провели ряд слідчих дій та довели причетність 43-річного уманчанина до вчиненого злочину.

Як повідомили в СБУ, встановлено, що місцевий житель систематично поширював через соцмережі дискримінаційні публікації щодо єврейської національності. Зловмисник принижував честь і гідність її представників, та закликав до фізичної розправи.

За висновками судової семантико-текстуальної експертизи, виявлені матеріали містять заклики до розпалювання національної ворожнечі і ненависті до єврейської національності, якими і є паломники-хасиди. Крім того, деякі публікації провокують расову та релігійну ворожнечу.

За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури уманчанину оголосили про підозру у вчиненні злочину за кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією, та за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури.

Наразі слідство по справі завершено, обвинувальний акт направлено до Уманського міськрайонного суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100