– У нас стався кричущий випадок. Майже в центрі міста розстріляли із рушниці  собаку. Пес домашній, зі свідчень різних людей поводився адекватно, - розповідає активістка благодійного фонду «Серце Друга», депутатка Уманської міської ради Анна Зарубіна.

скрін зі сторінки Анни Зарубіної

Першими собаку у крові побачили діти із дитсадка, поруч із яким стріляли. Стрілок  - 70-річний місцевий бізнесмен, від своїх дій не відпирався. Мовляв, пес накинувся, хоча, зі свідчень місцевих, саме стрілок і володіє територією спортивно-розважального комплексу «Олімп», де пес тимчасово і жив. Спершу з рушниці, а тоді з пістолету власник комплексу кілька разів вистрілив у собаку.

Попри те, що зоозахисники подбали про оперативну допомогу собаці, пес помер. На місце події також викликали поліцію.

– Було багато людей, готових свідчити. Дуже шкода, що розстріляного собаку бачили діти, плакали і не розуміли, як таке сталось, - говорить Анна Зарубіна. - На місці події працювала слідчо-оперативна група та черговий патруль. Зброю та автомобіль вилучено до подальших слідчих дій. Була направлена слідча опергрупа у ветклініку для вилучення куль, долучення до справи заключення лікарів.

За повідомленням ГУНП у Черкаській області, наразі відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального Кодексу України.

Оксана Савіцька

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100