реклама

реклама

У цьому році відкриття полювання на пернатих птахів пройшло з порушеннями для 18 мисливців!!! Лише за один день 7 серпня рейдовими групами перевірено 135 транспортних засобів на воді, екоінспекторами Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу складено 11 протоколів за порушення правил полювання та 7 протоколів складено поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області за керування суднами в стані алкогольного сп’яніння!


111

Основні порушення - це добування дичини понад встановлених лімітів, відсутність відстрільних карток, відсутність відміток в контрольних картках обліку добутої дичини, полювання з мисливськими собаками без відповідного паспорту на них. Найчастіші порушення, які фіксувались – це полювання в межах населених пунктів, перебування в мисливських угіддях без документів на право полювання, які мисливець повинен мати при собі.

Всі порушники притягнуті до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Поліцейські в основному складали протоколи за ч.5 ст.130 «Керування річковими, морськими, малими, спортивними суднами або водними мотоциклами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції…»

Також був виявлений факт, коли один із мисливців здійснив добування 5 диких птахів виду «Чайка», полювання на яких не дозволено. На порушника складено протокол за ч.2 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім накладання штрафу порушнику загрожує сплата збитків в розмірі 1000 грн. за кожну особину вбитого птаха (Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України та Міністерства екології та природних ресурсів України від 19.06.2017 № 301/222).

Про це повідомив у соціальній мережі начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) в Черкаській області Олександр Позняков

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Сидоров. 08.08.2021 21:55
Маючи певний досвід можу сказати, що порушників було явно в 10, а то і більше разів. Плавзасоби без документів,мисл ивські документи у кожного пятого не в порядку. А п'яних за штурвалом % 80-90. Практично всі направили глаз перед виїздом на місця. Не кажу вже про нерозряжені рушниці при русі човнів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100