реклама

реклама

Перша міська дитяча поліклініка змінила адресу. Із Благовісної лікарі-педіатри переїхали на Дахнівську, у приміщення Першого черкаського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, розповів директор закладу Володимир Коротун, пише Суспільне.

2339c77d4bfa4dbd

Раніше перша міська дитяча поліклініка працювала по вулиці Благовісній. У 2018 році її взяв на баланс міський центр первинної медико-санітарної допомоги. Зі слів Володимира Коротуна, старе приміщення, яке три з половиною роки орендували у міської дитячої лікарні, не відповідало ані вимогам Національної служби здоров'я, ані державним будівельним нормам.

"Воно не відповідає жодним будівельним вимогам, нормативам і правилам, не відповідає вимогам інклюзивності та пожежної безпеки. Всі комунікації зношені, потребують повної заміни, а замінити їх, не закриваючи повністю приміщення неможливо. Та й невідомо, чи можна їх замінити взагалі", – розповів директор.

0f8a415cda5f7993

Лікарка-педіатр Наталія Вітряк пропрацювала у поліклініці по Благовісній 36 років, нині ж "переїхала" на нове місце:

"За старим робочим місцем трохи сумую. Перебиратись було нелегко, я там скільки працювала, та й добиратись було близько. Але на новому місці умови кращі: світло, чисто, чудовий ремонт", – розповіла жінка.

5d3601c1f2c5dd6b

Із Благовісної лікарі-педіатри переїхали на Дахнівську, у приміщення Першого черкаського міського центру первинної медико-санітарної допомоги. Лікарка-педіатр Людмила Макарицька розповіла, що у сучасних умовах працювати приємніше:

"Переїжджати було важко, тому що ми пропрацювали там багато років, хоч умови були не занадто красиві, та й дітки звикли. Але я думаю, незабаром всі звикнуть і до нинішнього розташування та оцінять нові умови у новому приміщенні".

Черкащанка Ірина Кривуца вперше за новою адресою привела на огляд дев'ятирічну Ангеліну. Зі слів жінки, переїзду зраділа:

"У цьому приміщенні і умови кращі, і добиратися ближче. Якщо порівнювати з поліклінікою по Благовісній, то зміни дуже помітні, там будівля в аварійному стані була", – зазначила вона.

Ремонт двох поверхів першого міського центру первинної медико-санітарної допомоги, де нині розташовані два педіатричні відділення, розпочали у вересні минулого року. На це з міського бюджету спрямували п’ять мільйонів гривень. Нині у приміщенні проводять повноцінні огляди, водночас триває дооснащення коридорів та кімнат меблями.

8c6edfa2d6630bea

"У відділеннях працює 15 лікарів-педіатрів, дві завідувачки відділення, відповідна кількість медсестер та допоміжні служби. Є кабінет невідкладної швидкої допомоги, кабінет щеплень. Після завершення ремонту буде облаштований кабінет здорової дитини, де буде кімната грудного вигодовування та огляду здорової дитини", — повідомила заступниця директора з охорони дитинства Олена Білецька.

За її словами, офіційне відкриття відділень відбудеться за тиждень.

реклама

Коментарі  

 
+6 #6 Каркар 11.08.2021 00:09
Цитую Роман:
Головне питання: "Що буде зі старою будівлею поліклініки на Благовісній?"
Слідкуйте за діями чиновників з міськради.


два варіанти: або торговий центр, або багатоповерхівк и.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 Олег 10.08.2021 21:10
Головне в статті написано зручно добиратися. Дайте вже кримінальну відповідальніст ь за брехню жовтих журналістів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Следователь 10.08.2021 18:04
Хорошее было место. Равноудаленное для большинства черкасских районов.
Теперь в Сосновку добираться, на край города. Очень неудобно.
Логистика нулевая. Все потоки упираются в одну дорогу (ул.Дахновская)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Черкащанка 10.08.2021 16:29
Деяким віддаленим дільницям ( Пилипенко- Громова ( М . Залізняка), тепер стало геть незручно діставатися у Соснівка. Дитину тягти х.. зна куди, з пересадкамм. З коляскою чи без , одну дитину чи декілька - це жах...
Що ж пані Вітряк про це змовчала?! Це ж її дільниця. Чи меньш роботи буде на прийомі? Тепер, якщо щось із дитиною багато батьків 150 раз подумають, перш чим везти за три дев'ять земель своє чадо. Так і будуть занедбуватись хвороби...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 місцевий 10.08.2021 14:56
нда, практично центр....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Роман 10.08.2021 12:26
Головне питання: "Що буде зі старою будівлею поліклініки на Благовісній?"
Слідкуйте за діями чиновників з міськради.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100