реклама

реклама

На День Незалежності у Черкасах відбувся фестиваль "Козацькі вітрила". За словами організатора фестивалю, ветерана АТО Сергія Прядки, все для того, щоб підтримати розвиток дитячого вітрильного спорту та зробити його доступним для всі, пише Суспільне.

76524aaf7a112fa6

На пляжі "Митницький" учасники фестивалю вийшли на Дніпро під парусами. За словами Сергія Прядки, фестиваль відбувся уперше за 30 років:

"Сьогодні хочемо розказати людям, що є вітрильний спорт у Черкасах, що він розвивається. Хочемо, щоб люди побачили, чого досягли наші діти у 8-9 років, як вони самостійно ходять по воді під вітрилами".

Сергій Прядка додав, що човнів у школі не вистачає:

"Діти сьогодні сідали по двоє у човен. Було б добре, аби ми мало близько 100 човнів, щоб кожна дитина мала більше можливостей на тренуваннях".

Тренерка школи Ольга Сергіївна розповіла, що тренування відбуваються в незалежності від погодніх умов:

"Майже кожного тренування ми виходимо на воду. Поки не було купального сезону, діти займались у басейні, загальною фізичною підготовкою. Починали тренуватись в ігровій формі, але з часом діти почали більш серйозно ставитись до тренувань. Їм дуже подобається цей вид спорту".

Тренерка додала, що у планах — долучити дітей до змагань, адже важливо у такому віці формувати спортивні та лідерські якості.

Черкащанка Наталія Шевчук прийшла підтримати доньку, котра вітрильним спортом почала займатись лише цього року:

"Тут донька просто отримує задоволення. Жодного дня ми не пошкодували, що долучились до школи. Оскільки останній рік діти часто навчались дистанційно, тому від такого дозвілля доньки я у захваті: тут вона розвиває і знання, і фізичну підготовку. Коли вона на воді, я не переживаю — знаю, що поруч є досвідчені яхтсмени, донька повністю екіпірована, а оскільки взимку діти ходять у басейн, вона ще й чудово плаває".

Назар Пасєка займається вітрильним спортом вже другий рік. Про такий вид спорту дізнався по телебаченню:

"Сьогодні були перші виступи на публіку — покажемо, що вміємо, чого досягли на тренуваннях, походимо по воді під вітрилами. Добре, що сьогодні є вітер, він допомагає. Тож сьогодні потренуюсь ходити проти вітру, мені ще трохи складно його впіймати. Займатись вітрильним спортом планую не один рік, мені це дуже подобається".

У межах фестивалю походити під вітрилами мали змогу і діти з інвалідністю.

Черкащанка Оксана Мірясєва розповіла, що для її сина екскурсію по Дніпру вже проводили. Оскільки минулого разу йому сподобалось, сьогодні прийшли знову:

"Це, по-перше, подолання страху, для сина — це великий подвиг. По-друге, це соціальна адаптація, оскільки заходів для дітей з інвалідністю в місті бракує. Син у захваті — він спостерігав за спортсменами, ходив біля човнів і, навіть, трохи бавився у воді".

Сергій Прядка додав, що планує провести ще не один подібний захід у Черкасах.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100