реклама
Sucurity Police

реклама

Служба безпеки України припинила діяльність інтернет-агітатора в Умані. Напередодні святкування Рош га-Шана, під час активного прибуття паломників-хасидів на щорічне святкування, він пропагував розпалювання ворожнечі на національному підґрунті.

240686966_1502336866786616_4195228542113636867_n

Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.

Встановлено, що мешканець Умані на персональній сторінці в одній із заборонених соцмереж розміщував дописи із закликами до розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі щодо представників єврейської національності.

Дискримінаційні статті принижували честь і гідність паломників-хасидів. Окремі публікації провокували виникнення міжнаціональної ворожнечі.

Під час обшуку за місцем проживання пропагандиста виявлено мобільні пристрої і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших винних осіб.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилося спільно з Нацполіцією та за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Перехожий 29.08.2021 13:00
Нехай йому зробліть відрізання...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100