реклама

реклама

Документообіг у СТОВ "Дніпро" - дуже великий.

Документообіг у СТОВ "Дніпро" - дуже великий.

Запити, які надійшли від податкової служби на адресу СТОВ «Дніпро», сформульовані так, що надати на них відповідь – фізично неможливо. Так фінансовий директор підприємства Григорій Душейко коментує реакцію голови ДПС області Петра Хукаленка на ситуацію, що склалася навколо позапланової податкової перевірки СТОВ «Дніпро». Нагадаємо, 8 серпня, через 2 дні після того, як засновника корпорації «Дніпро» Петра Душейка було зареєстровано кандидатом у народні депутати, на підприємство несподівано прийшла перевірка. Керівництво СТОВ у цьому вбачає політичні мотиви. Натомість головний податківець області запевняє, що з політичних міркувань його служба не проводить перевірок, а підставою для цього стало те, що підприємство не надало відповіді на 2 запити від 16 березня та 26 червня.

– Дійсно, у своєму коментарі Петро Хукаленко слушно зауважує, що за цими запитами ми мали б надати відповідь протягом 10 днів щодо окремих своїх контрагентів. Саме окремих, – наголошує Григорій Душейко. – Однак запит сформульовано таким чином, що там передбачено надати інформацію про всіх контрагентів. А це фізично неможливо. Лише за місяць документообіг у нас такий, що треба було б надавати 7,5 – 8 тис. сторінок документів. Відповідно, робити копії. А за той період, що від нас вимагали (22 місяці) наша відповідь становила б близько 180 тис. копій документів! Навіть зробити ці копії фізично неможливо за 10 днів. Тому ми звернулися до податкової з листом, де просили уточнити, яку саме інформацію і про яких контрагентів у нас вимагають. Реакції на це не було.

Григорія Душейка дивує, що, знаючи про обороти підприємства, податкова служба надсилає подібні запити, завідомо передбачаючи, що відповідь на них підготувати неможливо. Каже: аби зробити всі потрібні копії, необхідно було б докуповувати ще зо 5 ксероксів і ставити за них  усіх працівників підприємства.

– Мені здається, що Петро Трохимович (Хукаленко, – ред.) не бачив цього запиту, який ми отримали від 26 червня. Хотілося б, аби він із ним ознайомився, – каже Григорій Душейко. – Бо це не що інше, як чиновницьке свавілля.

Нижче подаємо тексти запиту від податкової служби та відповідь від СТОВ «Дніпро»:

 

 

 

 


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #4 Юрист 15.08.2012 15:19
Неозброєним оком видно, що це політичне замовлення, щоб звести рахунки з Петром Душейком. Вони б ще потребували списки працівників колгоспу "Дніпро" які працювали в 1938 році з усіма трудоднями.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Нація понад усе 15.08.2012 12:36
Кремлівська шпана хоче знищити український бізнес ;-) - не дамо кремлівьким посіпакам копирсатись на наших підприємствах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Nikotin 15.08.2012 11:38
Не дадуть людині за податковий кредит провести виборчу кампанію
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Екзорцист 15.08.2012 11:11
На відповіді чомусь немає дати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100