Відповідно до численних звернень черкасців, неодноразово порушувалось питання щодо будівництва крематорію в місті Черкаси. На сайті міськради зареєстрували петицію, яку сьогодні не підтримали депутати. Натомість народні обранці запропонували збудувати колумбарій.

krematorij

Про це повідомляє «Вичерпно».

Наявні в місті кладовища переповнені, а площі, які вони займають, використовуються неефективно. Є велика кількість могил покинутих або недоглянутих. Кремація зменшать потреби в площах кладовищ.

Депутатка Любов Майборода зазначила, що вартість будівництва крематорію — 50 мільйонів, а 500 гривень коштує спалення. Будівництво крематорію окупиться за 50 років. Майборода попросила не підтримувати петицію, а створити колумбарій — місце для зберігання урн із прахом померлих.

«Спалювати тіла можна возити в Київ, Харків та Одесу. Давайте спробуємо спочатку так. У нас спалюється щороку менше 300 тіл померлих», – сказала депутатка.

Інна Бандура, Віктор Євпак, Сергій Рубан виступили за будівництво власного крематорію.

«Повинна бути й економічна доцільність. Я б запропонував компроміс — запропонувати розробити проєкт і віддати бізнесу для реалізації», — сказав Павло Карась.

Начальник управління вуличної інфраструктури міськради Сергій Отрешко зазначив, що реалізувати пропозицію Павла Карася неможливо, тому що здійснювати послуги із поховання може лише держава.

Зрештою депутати підтримали будівництво колумбарію за кошти підприємців. За таке рішення проголосували 26 обранців.

Нагадаємо, питання будівництва крематорію раніше уже піднімали в Черкасах. На сайті міськради декілька разів реєстрували петиції про побудову крематорію у місті, які набирали необхідну кількість голосів. Однак депутати міськради не підтримали таку ініціативу містян.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100