реклама

реклама

У Черкаській ОДА відбулась зустріч заступника голови ОДА Романа Карманніка з представниками Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО, за участі представників Черкаської агенції регіонального розвитку, Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА, Департаменту Агропромислового Розвитку. Представники ОДА та Програми USAID (АГРО) обговорили напрямки співпраці щодо розвитку агропромислового комплексу Черкаської області.

241973121_1760183437525554_1425410280579192216_n

Регіональний координатор Програми USAID (АГРО) Тетяна Монке та керівник напряму допоміжних послуг Олександр Осовець окреслив напрямки співпраці Програми USAID (АГРО) з територіальними громадами та мікро, малими та середніми сільськогосподарськими підприємствами (ММСП) Черкащини, а саме:

  • методичний супровід проектних ідей територіальних громад (перетворення їх в проекти);
  • розробка законопроектів, які будуть направлені на розвиток агропромислового комплексу;
  • проведення навчальних семінарів, круглих столів у сфері агропромислового розвитку;
  • участь територіальних громад та ММСП в проектах Програми та інші.

Заступник голови ОДА Роман Карманнік, директорка Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало навели приклади бізнесу, де буде корисною підтримка Програми USAID (АГРО), а також пріоритетні напрями розвитку територіальних громад.

В рамках співпраці 23 вересня на базі Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького відбудеться регіональний круглий стіл «Можливості для сільського розвитку в контексті земельної реформи та децентралізації» для представників територіальних громад області, землевпорядників, представників органів влади, аграрного бізнесу, асоціацій.

Також обговорено можливість участі представників Програми USAID (АГРО) в якості спікерів на щорічному Форумі інститутів громадянського суспільства “ГРАНТуємо зміни 7.0”.

Довідково:

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це п’ятирічна програма (2019-2024 рр.), яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку і реалізується компанією „Кімонікс Інтернешнл Інк.“.

Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП).

Пресслужба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100