реклама

реклама

Таких складних операцій на серці в Золотоніській центральній районній лікарні зазвичай не роблять. Але цю мусили робити, ризикуючи, тому що операція була реанімаційною.

Два тижні тому в понеділок, близько півночі, автомобілем швидкої допомоги до приймального відділення районної лікарні привезли із Шабельників 20-річного пораненого хлопця. Звати його Євген Безгубенко, проживає він у селі Піщане. А того вечора разом зі своєю дівчиною гуляв у Шабельниках біля магазину. В цій же компанії був і його старший 29-річний брат Валерій. Між братами виникла суперечка, старший кинув у меншого пластикову пляшку з-під пива, а менший вдарив старшого в обличчя. Тоді Валерій побіг до свого велосипеда й узяв ножа, яким двічі штрикнув Євгена під серце і двічі поранив у руку.

Без свідомості, закривавленого, у вкрай тяжкому стані хлопця доставили до Золотоніської районної лікарні. Ножовим пораненням було ушкоджене праве передсердя. Його життя трималось на волосині, час йшов на секунди. Операцію робили завідувач хірургічного відділення Євгеній Бабляк і піднятий на ноги серед ночі по тривозі черговий хірург Ігор Наумейко.

Операція проходила в режимі телефонного зв’язку з провідними спеціалістами Київського інституту кардіології — там працює брат Євгенія Дмитровича, теж хірург-кардіолог, його колеги. Сам Євгеній Дмитрович має досвід роботи за кордоном. В екстреній ситуації київські хірурги в телефонному режимі асистували золотоніським.

Операція тривала майже півтори години, й пройшла успішно. З київськими спеціалістами золотоніські медики радилися й щодо післяопераційного реабілітаційного періоду. Керівництво Золотоніської ЦРЛ щиро дякує спеціалістам Київського кардіологічного інституту під керівництвом професора Іллі Ємця за фахову підтримку й консультації протягом усього періоду лікування хворого. Складна операція була проведена безкоштовно. Хлопця вже готують виписувати з лікарні, інформує «Черкаський край».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100