реклама

реклама

– Мені не подобається  сіре, брудне місто. Хочу бачити навколо більше яскравих кольорів і елементів арт-простору, – розповідає підприємець Микола Бондаренко, небайдужий черкасець, який уже вп’яте придбав  фарби і пензлі для художниці Христини Шинкарчук. У такому тандемі вони вже  сім років «прикрашають»  будівлі  в південно-західному районі (вул. 30-річчя Перемоги, 22, вул. Олени Теліги, 9,  вул. Олени Теліги, 1,  перехід біля Дитячої лікарні).

Цього разу на прохання місцевих мешканців оздобили локацію по  вул. Капітана Пилипенка, 9, а точніше двометровий бетонний паркан довжиною 40 метрів.

паркан1

– Паркан належить одному з приватних підприємств, яке розташоване поряд з дитячим майданчиком і багатоповерхівками.  Навколо завжди гуляють діти, які крім нецензурних слів та сірості нічого роздивитися на паркані не можуть, – розповідає Микола. – Так і виростають відповідно до оточення та середовища, в якому живуть і нічого красивого поряд не спостерігають. А потрібно створювати  естетичні об’єкти, які радуватимуть око і надихатимуть.

Сам Микола до творчого процесу не долучається. Підприємець купляє фарбу і робочі інструменти, а сюжет намальованого довіряє обирати Христині.

паркан5

Художниця  Христина Шинкарчук, член Спілки народних майстрів України, писанкарка, працює в стилі декоративно-прикладного мистецтва. У так званому вуличному живописі працює за покликом душі.

паркан7

– Мені здається кожна творча людина хоче писати великі формати,  як приміром, стіни, паркани, тому що це «вуличне полотно в середмісті», яке побачить багато людей. До того ж це виклик  для художника не просто малювати, а зображати елементи, які будуть піднімати настрій, робити життя яскравим, додавати позитиву.  Я працюю в стилі декоративно-прикладного мистецтва,  часто використовую традиційні українські квіти – символи, а також національні сюжети. Не забуваю і про фантастичні мотиви,  адже має бути цікаво, – продовжує Христина. – Ще одним викликом для мене цього разу стало те, що я запрошувала помічників-волонтерів, які б зафарбовували намальоване. Рада, що долучилися учні та викладач Черкаського художнього коледжу. Це була спільна робота, яку ми розпочали на початку літа і закінчили нещодавно. Багато затратили часу і ресурсів, але маю надію,  наша робота  радуватиме місцевих жителів і все більше людей розумітимуть, що  свій простір можна робить красивим власноруч.

Юлія Фомічова

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-6 #7 Самшит 26.09.2021 14:51
Писанкарка???це що таке ??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #6 Серьожа Хайратонский 26.09.2021 13:51
шото русалка з майской ночи,а з горщшка что у нее течет-неверно маковое молочко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Ремарка 26.09.2021 13:47
Коли у нас розмальовані тимчасові паркани перестануть вважати окрасою міста?
Для художніх творів в цивілізованому світі є галереї і музеї .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Тетяна 26.09.2021 11:40
"сіре, брудне місто..." ЦЕ ПРО ЧЕРКАСИ ?! От навіщо так говорити про одне з найкращих міст України! За останні роки скільки з'явилося різнокольорових новобудов, зверніть увагу на стан доріг та тротуарів з квітами та деревами у місті! Я вже не говорю про те, що за останній рік з'явилися у дворах дитячі майданчики з тренажерами! І, повірте, скрізь у місті гарно і чисто! А якщо десь і є сміття, то це вже самі люди винні, які його викидають. Так,прикро бачити на Митниці круглі фонарі (не так і давно їх там встановили), а вони майже всі там розбиті. Самі люди винні- і сміття викидають, і красу нищать... Краще б підприємцю пану М.Бондаренку не фарбу та пензлики купувати, а купити та замінити пару плафонів. Тоді б він точно добру справу для краси міста зробив би.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 Максим 26.09.2021 06:52
Это вандализм называется, за это нужно наказывать испортили забор а самое страшное то что под носом у ментов , вообще обнаглели менты не работают, у них под носом мало того что обсуют заборы но и строят незаконные киоски остекляюь уже у атб.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 гриша 26.09.2021 00:36
Капітана Пилипенка... А це точно середмістя?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Цінитель 25.09.2021 17:49
Давня традиція обписувати паркани.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100