реклама
Sucurity Police

реклама

У Черкаському районі після самооборони зі смертельним наслідком чоловік обійшовся громадськими роботами.

Суд

Про це йдеться у вироку Черкаського райсуду, пише «Кропива».

Події мали місце під час святкування компанією дня народження, в селі Мошни у липні минулого року. В ході застілля та вживання спиртних напоїв виникла суперечка між господарем домоволодіння та сусідом.

Словесна суперечка переросла в бійку, після чого ображений сусід покинув святкування та за кілька хвилин повернувся вже з рушницею. Здійснивши два постріли в повітря, став погрожувати, що «порішає» свого опонента по бійці.

Господар домоволодіння, взявши мачете, кілька разів вдарив тильною стороною по руках та голові опонента, з метою вибити рушницю. Її вибити не вдалося і між ними зав'язалася боротьба. В цей час підбіг інший учасник застілля, який допоміг вирвати рушницю.

А господар, взявши в руки дерев'яний табурет, наніс потерпілому кілька ударів по голові та по тулубу.

За даними обвинувального акту, господар домоволодіння наносив потерпілому удари тоді, коли той вже не міг чинити опору. Через деякий час побитого забрала швидка і наступного дня він помер в лікарні від отриманих травм. Дії обвинуваченого слідство кваліфікувало за ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Обвинувачений вини не визнав та вважає, що діяв виключно з метою самооборони задля захисту себе та своєї сім'ї. Оскільки нападник стріляв з рушниці та міг поранити чи вбити його та членів його сім'ї.

В ході судового розгляду суд дійшов висновку, що дії потерпілого дійсно становили реальну загрозу життю та здоров'ю учасників тих подій. Потерпілий зухвало поводився, погрожував фізичною розправою, здійснював постріли.

Дії обвинуваченого суд кваліфікував за ст. 124 КК України (заподіяння тяжких тілесних ушкодження в результаті перевищення меж необхідної самооборони).

Призначив покарання у вигляді 240 годин громадських робіт. Розмір моральної шкоди суд оцінив у 500 тис. грн.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #1 Сидоров. 07.10.2021 07:10
Взагалі треба було виправдати. М..дак, який стріляв з рушниці , підлягає вилученню серед людей , тим чи іншим чином. Рано чи пізно він когось уб'є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100