реклама

реклама Делікат

реклама

Обласне керівництво ПР ігнорує інформацію про постраждалих учасників свого Форуму

Обласне керівництво ПР ігнорує інформацію про постраждалих учасників свого Форуму

Події виборчої кампанії на Черкащині вересня-жовтня  2010 року в значній мірі нагадують події листопада-грудня 2004 року: повне засилля «регіоналів» в обласних державних та комунальних засобах масової інформації, безпардонність у формах агітації й пропаганди та методах їх проведення, пустопорожня риторика партійних  «глашатаїв», суцільний та нахабний примус всіх наявних держслужбовців поповнювати ряди «регіонів».

Єдина відмінність від подій пізньої осені 2004 року – це відсутність маси проплачених найманців із східних та південних регіонів України (задля голосування за відкріпними талонами).

Цієї осені регіонали ганяли по області не завозний, а черкаський люд – на свої галасливі і помпезні акції.

Заганяли в автобуси, відриваючи від роботи, в основному чиновників, педагогів, медиків. Це, так звана, жива декорація їх партійного тріумфу. Але 29 жовтня декорація стала жертвою...

Так, 29 жовтня на повороті до села Іскрине, що на межі між Шполянським та Звенигородським районами, зазнав аварії двоповерховий автобус з людьми, котрих возили на  Соборну площу обласного центру, де відбувся показушний агітаційний форум обласної організації ПР. Повертаючись  з заходу, автобус зіткнувся о 21.30 із ЗІЛом, який перевозив жом. Транспорт, що належить місцевому підприємству «Шампаньтранс», злетів в кювет, травмувавши більше десятка людей. Досі восьмеро із них перебувають в лікарні із переломами кінцівок та тілесними ушкодженнями: 6 осіб – у травматології та ще двоє потерпілих – у неврології. Особливо важких травм зазнали директор Тарасівської сільської школи, родина начальника управління МНС Звенигородського району, дочка заступника директора Звенигородської загальноосвітньої школи імені Шевченка, пенсіонери Калашник та Харченко, начальник відділу культури Звенигородської райдержадміністрації Ніна Писар.

У палатах цієї лікарні можна провідати скалічених "прихильників влади"

У палатах цієї лікарні можна провідати скалічених "прихильників влади"

Інформація про аварію ретельно приховується черкаськими правоохоронними органами, ніде і ніким не обнародувана. На наш запит прес-служба ДАІ лише повідомила, що жертв і госпіталізованих немає.

Того ж часу, як інформує сайт «Провінція», громадські спостерігачі від ГМ «ОПОРА» спілкувалися із потерпілими в аварії двоповерхового автобуса.

Ось що розповідав Микола Христофорович Харченко, який лежить у Звенигородській центральній районній лікарні з діагнозом перелом хребта зі зміщенням:

– У п'ятницю 29 жовтня їхали автобусом з Черкас з концерту, близько 21.00, десь біля села Княжа автобус з'їхав в кювет через зіткнення з чимось (кажуть, що з Камазом, який віз жом). Було темно, я не бачив. Автобус у кюветі підняло, а потім різко вниз задню частину. По подзвонку удар, я втратив свідомість.

Усього їхали 54 особи.

- Як би перевернулися, то було б м'ясо... – сказав Микола Христофорович.

Тим часом, інтернет-видання вже наводять і коментар події від керівника черкаської міської організації ПР Сергія Отрешка. Регіонал не визнає серйозності аварії і знову ж таки заперечує наявність тяжко травмованих людей.Що ховається за цією дивною реакцією?

Повна зневага – вважає голова Черкаської обласної організації УНП Леонід Даценко. Черкащан просто використали, як звичайне гарматне м’ясо і покинули напризволяще.

-- Ніхто з керівництва Партії регіонів області не подякував цим людям за участь в акції, будемо вважати, добровільну, а не за рознарядкою, як інформують наші джерела. Ніхто не висловив співчуття з приводу того, що сталося. Ніхто не заявив про готовність допомогти їм у біді, -- кількома штрихами окреслив моральний образ черкаських регіоналів Леонід Даценко. А мали б. На його думку, регіонали зобов’язані були б взяти на себе повну і моральну і матеріальну відповідальність за ДТП. Адже це вони з самого початку наражали людей на небезпеку, звозячи їх за тридев’ять земель на пізню акцію. Це ще добре, що погода була хороша. А якби дощ, ожеледиця? Більше того, як багата партія вони мали б заплатити за лікування тих, хто постраждав в аварії. Вони ж тішили своє політичне самолюбство тоннами кольорового глянцю під час виборчої кампанії, видавали цілі газети про свої добрі справи і турботу про пересічних черкащан? Логічно було б підтвердити свій світлий образ і в конкретній ситуації. Але, як бачимо, цього не сталося.

-- Це така ментальність Партії регіонів. Вони використовують людей до останнього, а тоді, непотрібних, кидають. Вони не вміють і не хочуть діяти інакше. Бо живуть за принципом орди: згвалтували всіх жінок, з’їли всю дичину, сплюндрували землю – пішли далі. Тому хотів би висловити щире співчуття тим, хто постраждав в ДТП і побажати їм швидкого одужання. А всім іншим хотів би нагадати, що ми самі дозволяємо так грубо і цинічно себе використовувати. Ми мусимо навчитися бути більш гордими і принциповими, навчитися давать відсіч таким загарбницьким намаганням, -- підсумував Леонід Даценко.

З Леонідом Даценком погоджується і головний соціаліст області Олексій Малиновський.

-- Це справді така тактика нової влади: що вигідно – озвучувати і сто разів повторювати, а що невигідно або складно – замовчувати чи й зовсім приховати. І такий принцип може перекинутися на все, що ця влада робитиме в області. А це, в свою чергу, може обернутися для Черкащини серйозними проблемами, -- застерігає Олексій Малиновський.

Адже влада, яка не хоче бачити проблем і не визнає помилок – безвідповідальна і слабка. А якщо вона при цьому готова переступати через людські життя навіть в таких неглобальних випадках, як звенигородське ДТП, -- ще й вкрай небезпечна.

Петро Чемерис, Тетяна Воронцова (газета "Нова Молодь Черкащини")


реклама

Коментарі  

 
+7 #5 Регіонал 04.11.2010 10:35
А на даний момент пан Мельничуk почув смалене рішив втікти в районну раду головою, хоче сховатись від відповідальност і. Але господь все баче і кожному воздасться. Просто всих шокує реакція самого справедливого губернатора Тулуба, а также канцелярії президента.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Svidok 03.11.2010 23:03
Насправді у всих статтях на тему цього ДТП існує багато неточностей. Це зумовлено напевне тим, що вся інформація журналістами різних видань не була належним чином перевірена. По-перше автобус, був одноповерховий (просто високий)Якщо подивитися тут (http://shampantrans.com.ua/page.php?id=8)то це Мерседес Бенц 0350 SHD - 50 місць. В автобусі на момент аварії перебуало 44 або 46 осіб.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Всунув 03.11.2010 20:25
то токою ціною потрібна перемога Влізло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Buvalij 03.11.2010 18:56
Калашник ніяка неипенсіонерка а головний спеціаліст Пенсійного фонду в Звенигородськом у районі, відділ з призначення пенсій.( Калашник Людмила) пошкоджено позвоночник. А хитро мудрі керівники районної організації ПР та голова РДА поперезвонювали до всих хото був на цьому шоу, щоб говорили що вони самі поїхали ніхто їх не заставляв,і що їхали в неробочий час. Ну якщо в нас у державі в пятницю робочий час до 15-00, то понятно, атобуси із Звенигородки виїхали о 15-00 тобто в робочий час. Хто за це відповість, чому пан Мельнічук досі на посаді. Хто заплатить лікарнянийв
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Андрій 03.11.2010 18:00
Демократія та свобода слова по регіонівськи в дії! Яка ганьба!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100