реклама

реклама

Учора в честь 100-річного Дня народження університету випускники відкрили капсулу часу. Її залишили студенти 1996 року, які розповіли про студентські роки та навчальні перипетії, пише «Про все».

canva-photo-editor-2-1

У своєму листі студенти з минулого написали, що сподіваються, що абітурієнти 2021-го живуть в економічно незалежній, сильній державі, цінують українську мову та піклуються про її збереження.

Ольга Касьянова, випускниця Черкаського національного 1998 року, записала відеопривітання студентам. Вона зізналася, що не пам'ятає, як саме створювалась капсула часу, проте добре пам'ятає свої студентські роки та друзів.

— Ми були родиною. Тоді я навчалася на хімічному факультеті, його називали ще факультетом, де готують до життя найкращих дружин. Саме там мені показали, якими великими можуть бути дірки на медичному халаті від реактивів, навчили фаршувати щуку й шити. І досі знаю й кажу: було весело, цікаво, по-родинному тепло. ЧНУ — то любов, — сказала співачка.

canva-photo-editor-9

Ректор Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Олександр Черевко каже, що у студентів минулих випусків та сьогодення більше спільного, аніж відмінного — і в цьому криється секрет університету.

— Сьогоднішнє покоління, всі попередні — вони гарні, відкриті, розумні, думають про країну. Я б лише хотів додати до слів у капсулі часу, щоб студенти лишалися принциповими й відстоювали свою точку зору. Тому що ніхто не зробить нас щасливими крім самих нас, — додав ректор.

Після своєї промови Олександр Черевко нагородив кілька десятків студентів за їхні досягнення, участь у студентському та університетському житті.

canva-photo-editor-7

Олександр Черевко жартує, що цього вечора обіймав та дякував багатьом дівчатам і юнакам, але улюбленого випуску не має.

— Я люблю всіх моїх випускників, усі шість тисяч. І сподіваюся, що в майбутньому буде ще більше студентів, яких обійматиму. Хочу, щоб наша університетська родина ще більше зросла, — зауважив ректор.

Перед відкриттям капсули часу ексголова Студентської ради ЧНУ передала головні атрибути легальної ради новому голові. Трьома атрибутами виявилися печатка студради, ключі від кімнати, де можуть відбуватися засідання та зустрічі членів студентської ради, і кодекс.

canva-photo-editor-6

Після того, як капсулу часу 1996 року відкрили, студенти, випускники та викладачі написали нову. В ній вони згадали про загиблих на війні коханих, друзів і батьків, висловили сподівання, що студенти читають лист в майбутнє без перекладача та щиро люблять університет.

— Ми сподіваємося, що у ваш час всі війни й негаразди закінчилися, а їхні наслідки змінили історію на краще. І сподіваємося, що ви читаєте цей лист без перекладача — це означає, що ми змогли зберегти нашу рідну українську мову. Пам'ятайте, що ви перейняли обов'язок любити й шанувати університет, — написали студенти в листі в майбутнє.

canva-photo-editor-5-1

Написану вчора капсулу часу мають відкрити студенти у 2046 році — через 25 років після пломбування.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 DARK30 10.10.2021 17:58
Цитую Самшит:
Де на капсулі дата відкриття її? Піар пенсіонера ректора у якого захиталось крісло.пора на пенсію.

На городі бузина, а в Києві дядько!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Самшит 10.10.2021 13:06
Де на капсулі дата відкриття її? Піар пенсіонера ректора у якого захиталось крісло.пора на пенсію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 стабилизец 09.10.2021 15:25
ента капсула часу работает в обратном направлении. к феодализму и рабовладению.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Степанич 09.10.2021 14:05
На жаль, не справдились через 25 років сподівання випускників 1996 року
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Роман 09.10.2021 14:03
Гарні груди у дівчинки у фіолетовому платті.
Повезло чоловікові :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100