реклама

реклама

Технічний стан підготовки до опалювального сезону в області, фінансово-економічні аспекти діяльності теплопостачальних підприємств, проблемні питання житлово-комунальної сфери та можливі шляхи їх вирішення обговорили на підсумковому засіданні обласного оперативного штабу з координації робіт щодо своєчасної підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років під головуванням заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Віктора Гусака.

DSC_0593-e1633615857151

У заході взяли участь члени обласного оперативного штабу, представники районних державних адміністрацій, районних рад, органів місцевого самоврядування територіальних громад, а також керівники підприємств теплоенергетики області.

Зазначимо, що до роботи в осінньо-зимовий період готувалось:

128 котелень;

3988 житлових будинків;

534 школи, 417 дитячих садків;

772 заклади охорони здоров’я.

На сьогодні середній рівень підготовки об’єктів житлово-комунального господарства регіону становить в цілому 100 %. Темпи підготовки області відповідають очікуваним показникам.

У процесі підготовки до опалювального сезону важливим є укладання довгострокових договорів на постачання природного газу. Станом на 01.10.2021 всі підприємства теплоенергетики області уклали договори з ТОВ „Газопостачальна компанія „Нафтогаз Трейдинг“.

Чи не найактуальнішим питанням перед стартом опалювального сезону залишаються тарифи.

30.09.2021 між Кабінетом Міністрів України в особі Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України та Міністра енергетики України, НАК „Нафтогаз України“, Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування „Асоціація міст України“ та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр..

Відповідно до положень цього Меморандуму до населення рекомендовано застосовувати тарифи на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, встановлені уповноваженими органами, розмір яких не перевищуватиме розмір тарифів на вказані комунальні послуги, що застосовувалися в кінці опалювального періоду 2020/2021 рр.

За інформацією Департаменту інфраструктури та ЖКГ Черкаської ОДА

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Зінченко 11.10.2021 20:05
нам зараз вже важливіше скільки це задоволення буде коштувати і чи перевищить вартість опалення двокімнатної хрущовки нову мінімальну пенсію в 2600грн, що нам пообіцяв уряд......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 замерзаючий в зюзю 11.10.2021 17:56
І що нам ваша готовність? Від цієї готовності відразу тепліше в оселях стало чи шо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100